Kauno rajone sugrįžta nemokamos vasaros treniruotės | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone sugrįžta nemokamos vasaros treniruotės

Nemokamos treniruotės Kauno rajone / KRS nuotr.

Kauno rajone nuo birželio 5 d. grįžta nemokamos vasaros treniruotės. Sezonas truks iki rugpjūčio 31 d., rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Treniruotės vyks net 16–oje Kauno rajono bendruomenių, o prisijungti prie jų galės ir gyventojai iš aplinkinių miestų bei miestelių.

Vienas iš svarbiausių Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro prioritetų yra gyventojų fizinio aktyvumo skatinimas.

Bus organizuojamos keturių skirtingų tipų treniruotės: joga, funkcinė treniruotė, pilatesas bei zumba.

Jogos užsiėmimų metu lavinama pusiausvyra, gerinamas lankstumas. Jogos praktikos teikia naudą ne tik kūnui, bet ir protui bet kurio amžiaus žmogui. Lankant jogos užsiėmimus, ilgainiui mažėja stresas, nuovargis, gerėja miego kokybė, bei atsiranda daugiau energijos.

Funkcinė treniruotė – tai kasdienių žmogaus judesių (pritūpimo, žingsnio žengimo, daikto paėmimo ir pan.) sujungimas į vieną visumą, siekiant stiprinti atskiras raumenų grupes.

Pilateso treniruotės metu gerėja kūno lankstumas ir sąnarių mobilumas, stiprėja viso kūno raumenys, ilgainiui mažėja nugaros skausmai. Didžiulis dėmesys skiriamas laikysenos gerinimui.

Zumba – treniruotė apjungianti šokio ir aerobikos elementus.

Registracija į treniruotes nevykdoma, todėl galima prisijungti bet kuriuo metu. Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras rekomenduoja pratimus atlikti pagal savo galimybes, o atsiradus bet kokiems nemaloniems pojūčiams – kreiptis į trenerį. Tėveliai į treniruotes gali atsivesti vaikus, tačiau už jų priežiūrą bus atsakingi patys.

Nemokamos treniruotės Kauno rajone / KRS nuotr.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA