Visą birželį Kaune – nemokamos kelionės elektriniu dviračiu | Kas vyksta Kaune

Visą birželį Kaune – nemokamos kelionės elektriniu dviračiu rezervuokite laiką pildydami anketą

PARTNERIO TURINYS 2023/05/30 08:46
Elektriniai dviračiai / Organizatorių nuotr.

Elektriniai dviračiai – visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti, tačiau dar ne visų atrasta tvari transporto priemonė. Kiekvieną birželio šeštadienį į Kauno „Akropolį“ atvykę kauniečiai ar miesto svečiai galės pirmieji nemokamai išbandyti šią komfortišką ir tuo pat metu tvarią judėjimo priemonę. Žaliąja energija įkrautais elektriniais dviračiais važiavę dalyviai galės pasinaudoti specialiais partnerių pasiūlymais ir sudalyvauti loterijoje, kurioje jų lauks rėmėjų prizai.

Anot organizatorių, elektriniai dviračiai, lyginant su kitomis judėjimo priemonėmis, turi daugybę privalumų, tarp kurių didesnis komfortas, nei riedant įprastu dviračiu – galima minti tiek, kiek norisi, lengvai įveikiamos įkalnės ir dėl to nesušylama net karštą dieną. Priešingai nei automobiliai, jie neteršia aplinkos, jiems lengva rasti parkavimo vietą, su jais paprasta išvengti spūsčių. Pagrindinis privalumas lyginant su paspirtukais – didesnis saugumas ir patogesnis važiavimas.

Pasak „Topo centro“ generalinio direktoriaus Remigijaus Štaro, daug dalykų darome iš inercijos ir kartais reikia visai nedaug, kad įpročiai pasikeistų.

„Susisiekimo dviračiais, o ypač e-dviračiais, svarba tikrai augs – daugelis Lietuvos miestų sparčiai tiesia dviračių takus, o vystantis infrastruktūrai, žmonės mielai keičia automobilius į dviračius. Norime palengvinti šį pokytį ir prisidėti prie švaros ir tylos mūsų miestuose“, – teigia R. Štaras.

Anot „Topo centro“ generalinio direktoriaus R. Štaro, elektrinių dviračių bumas visame pasaulyje sutapo su pandemijos ir karantino pradžia. „Dar prie kelis metus Lietuvoje buvo praktiškai neįmanoma įsigyti e-dviračių, o dabar tokių problemų nekyla, todėl kviečiu pasinaudoti proga ir juos išbandyti nemokamai“, – kviečia „Topo centro“ generalinis direktorius.

Kelionė elektriniu dviračiu / Organizatorių nuotr.

Kiekvieną šeštadienį kvies išbandyti nemokamai

Kelionės elektriniais dviračiais žada būti ne tik patogios, bet ir tvarios, nes „Enefit“ užtikrins, jog dviračiai bus įkrauti žaliąja energija. Šias keliones kauniečiai ir miesto svečiai galės išbandyti kiekvieną birželio šeštadienį nuo 10 iki 21 val. Kauno „Akropolyje“, prie Griunvaldo įėjimo.

„Džiaugiamės galėdami prisijungti prie iniciatyvos, skatinančios Kauno gyventojus ir svečius išbandyti tvaresnes transporto priemones. Raginame bandyti ir keisti kasdienius įpročius, ypač – jei šie prisideda ne tik prie asmeninės gyvenimo kokybės gerinimo, bet ir prie visų mūsų ateities. Šiuo metu žemyninis transportas sudaro apie 12 proc. visų pasaulinių CO2 emisijų, tad net vieno įpročio pokytis turi didelę reikšmę. Kartu primename, kad bet kokia elektra varoma transporto priemonė yra tik vienas žingsnis tvarumo link. Antrasis – ne ką mažiau svarbus bei paprastas – gali būti žalia, iš vietinių atsinaujinančių išteklių pagaminta elektros energija“, – išbandyti elektrinį dviratį kvietė „Enefit“ vadovas Vytenis Koryzna.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad norintys nemokamai išbandyti elektrinius dviračius, turėtų nepamiršti užsiregistruoti iš anksto. Jei liks vietų, elektrinius dviračius galės ir prekybos centro lankytojai.

Jei „Topo centro“ elektrinį dviratį norite išbandyti patys pirmi – rezervuokite laiką pildydami anketą, ją rasite naujienų portale „Kas vyksta Kaune“ spausdami šią nuorodą.

Kelionė elektriniu dviračiu / Organizatorių nuotr.

Dviračių takai Kaune išgyvena aukso amžių

Kaune vystomas dviračių takų tinklas jau siekia daugiau kaip 120 kilometrų. Tikimasi, kad vien per šiuos metus šis skaičius padidės dar bent 10 km, kelionės dviračiais kiekvienais metais mieste ir rajone tampa patogesnės ir saugesnės.

Be jau esamų ir kauniečių pamėgtų dviračių takų, miesto planuose yra ir naujų arterijų dviratininkams įrengimas. Dviračių takai atsiras Studentų, Šeštokų, Gervių, Dariaus ir Girėno gatvėse bei Savanorių prospekto atkarpoje nuo Taikos iki Pramonės pr. Bendri pėsčiųjų ir dviračių takai taip pat bus nutiesti greta Marių ir Romainių gatvių.

Kai kurie dviračių takai iš miesto veda ir į Kauno rajono vaizdingas vietas – Zapyškį, Kačerginę, Raudondvarį, Kulautuvą. Dviratininkų vasaros sezono metu itin mėgstamas laivo „Nevėžis“ maršrutas, sujungiantis Zapyškio ir Kulautuvos miestelius.

Visus dviračių takus Kaune ir aplink galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA