Kaune pristatomas spektaklis, turintis savo kvepalus | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatomas spektaklis, turintis savo kvepalus

Spektaklis „Svajonių pasaulis čia“./Organizatorių nuotr.

Dar šį mėnesį Kaune buvo atidaryta paroda „Kvepiantys paveikslai“, o jau gegužės 30 d. 19 val. Kauno menininkų namuose bus pristatytas spektaklis „Svajonių pasaulis čia“, kuris turi savo kvepalus. Režisierė Justina Bendinskytė spektaklyje apjungė šviesų ir garsų instaliaciją, kurios nuveda į svajonių kuriamą iliuzijų pasaulį.

Šis spektaklis yra meninio tiriamojo darbo rezultatas, kurio metu buvo tiriamos taikomojo teatro metodų taikymo galimybės, kuriant spektaklį socialinių tinklų įtakos tarpusavio bendravimui tema. Spektaklis pastatytas pagal Slot Poszkai pjesę „Pabaisa ir mergelė“, kurio veiksmo linija  yra apjungiama analizuojamos paralelės tarp šiuolaikinio virtualaus pasaulio sukuriamų iliuzijų bei laimės siekimo bet kokia kaina vedamų situacijų. Režisierės sprendimu pateikiami keli bendravimo pavyzdžiai:

„Veikėjai bendrauja gyvai, žodžiais bei kūno kalba ir pasitelkdami socialinius tinklus. Scenografijoje naudojama spinta atskiria virtualų gyvenimą nuo realybės. Du pasauliai. Kodėl? Kiekvienas iš jų lyg savaip valdo mus visus, mūsų gyvenimus ir žinoma tarpusavio bendravimo norą bei galimybes. Šiuo technologijų laiku mes visi pasineriame į virtualią realybę, dažnai ji mus įtraukia taip, kad pradedame neatskirti, kur tikrovė, o kur ne. Taip įvyksta ir spektaklyje“, – sakė Justina Bendinskytė.

Spektaklio akimirka./Organizatorių nuotr.

Spektaklyje esančios šviesų ir garsų instaliacijos padeda nusikelti į skirtingų pasaulių erdves ir geriau pajausti veikėjų išgyvenamas emocijas. Sukurta muzika šiam spektakliui (kompozitorius Kim Ševčenko) sukelia įtampos jausmą, o elektroninės muzikos garsai stiprina netikrumą, virtualią realybę. Netradicinius pojūčius spektaklyje kvies tyrinėti meninių natūralių kvepalų kūrėja Saulė Vyšniauskaitė, kuri specialiai spektakliui sukūrė „Svajonių pasaulio” aromatą. Šie kvepalai kviečia pajusti iliuzijų ir fantazijų vedamą pasaulį, kuris tarsi uždaro įsivaizduojamo idealaus pasaulio paieškose.

Režisuodama šį spektaklį, Justina bendravo ir režisūrinius sprendimus kūrė kartu su darbo vadove lekt. Miglė Bereikaite, režisieriumi ir geopolitiku Vytautu Mikalausku, kuris įkūnys ir vieną iš pagrindinių vaidmenų. Tai unikali galimybė išvysti šios išskirtinės asmenybės vaidybą.

Spektaklio premjera Kauno menininkų namuose gegužės 30 d. 19 val., kur būsite pakviesti patirti spektaklio emocijas per vaizdo, garso ir kvapo pojūčius. Aktuali šiuolaikinių bendravimo ir svajonių siekimo tema įtrauks įvairaus amžiaus žiūrovus.

Spektaklio pristatymą Kaune inicijuoja Vytauto Didžiojo universiteto meno istorijos, kritikos ir medijų trečio kurso studentės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA