Garbingas jubiliejus: šimtas Z. Ališauskienės metų Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Garbingas jubiliejus: šimtas Z. Ališauskienės metų Kauno rajone

Zuzana Ališauskienė / KRS nuotr.

Ketvirtadienį garbingą 100-ąjį gimtadienį šventė Neveronių seniūnijos gyventoja Zuzana Ališauskienė. Besišypsanti, gerai nusiteikusi ir sveikata nesiskundžianti jubiliatė patarimų, kaip sulaukti tokio amžiaus nedalina. „Kaip jau Dievas duos“, – apie ilgaamžiškumo paslaptį trumpai atsako Z. Ališauskienė.

Prieš 100 metų gegužės 25 d. Neveronyse gyvenusių ūkininkų šeimoje gimusi Zuzana buvo jauniausia iš 6 vaikų. Būtent po paskutinio gimdymo jos mama nebegalėjo vaikščioti, todėl mažylę užaugino sesės.

Moters gyvenime buvo tiek šilto, tiek šalto. Vaikystė prabėgo padedant tėvui ūkininkauti. Kai namus paliko sesės, visus ūkiškus moteriškus darbus kasdien tekdavo atlikti vienai, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Zuzana Ališauskienė / KRS nuotr.

Zuzanai ištekėjus, ji su vyru nepabėgo toli – persikėlė gyventi į Neveronių seniūnijoje esantį Pabiržės kaimą. Čia jie susilaukė bei užaugino dvi dukras ir sūnų. Šiandien moteris džiaugiasi sulaukusi 6 anūkų ir jau 12 proanūkių, kurie gyvena netoliese ir dažnai ją aplanko.

Pasveikinti nuo gimimo Pakaunėje gyvenančios šimtametės atvyko Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, vicemerė Raminta Popovienė ir Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė.

„Gyvenimo kelyje buvo visko – ir didelio džiaugsmo, ir netekties skausmo, bet Jūs viską kantriai pragyvenote, nepraradote optimizmo ir meilės gyvenimui. Nuoširdžiai sveikinu 100-ojo jubiliejaus proga. Linkiu sveikatos, sielos ramybės ir šviesaus džiugesio sklidinų dienų“, – Zuzanai linkėjo meras.

Pasveikinta Zuzana Ališauskienė / KRS nuotr.

Šimtametės artimieji atkreipė dėmesį, kad nors moteris visą gyvenimą dirbo sunkų fizinį darbą, išgyveno karo negandas, tačiau ji visada buvo linksma, bendraujanti ir vaišinga.

„Mamos namų durys neužsidarydavo nuo dažno svečių lankymosi, o svarbiausia jai būdavo, jog visi būtų pavaišinti“, – juokėsi jubiliatės dukra.

Vicemerė R. Popovienė pastebėjo, kad ilgiausiai gyvena tie, kurie gyvena ne dėl savęs, o dėl kitų. Būtent tai liudija ir šimtametės Zuzanos patirtis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA