Žvilgsnį į finalą metęs Maksvytis: kartais „Žalgiris“ pralaimi, bet tikiuosi, kad ne šiemet | Kas vyksta Kaune

Žvilgsnį į finalą metęs Maksvytis: kartais „Žalgiris“ pralaimi, bet tikiuosi, kad ne šiemet

delfi.lt / Gediminas Inčiūra 2023/05/28 20:39
Kazys Maksvytis / DELFI, O. Gurevičiaus nuotr.

Sekmadienio Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje baigėsi LKL pusfinalio serija tarp vietos „7bet-Lietkabelio“ ir Kauno „Žalgirio“. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtose pusfinalio iki trijų pergalių rungtynėse 95:66 parodė savo tikrąją jėgą ir laimėjo seriją 3-1.

Kibiai gynęsi žalgiriečiai jau antrame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą (44:31), trečiame padidino ją iki 70:49, o galiausiai triumfavo beveik 30 taškų skirtumu.

„Pagaliau sužaidėme geros kokybės rungtynes, kokių seniai nebuvo. Atkrintamųjų pradžioje buvome kažkiek užmigę. Komando atsibudo ir šiandien nepaliko niekam jokių minčių, kad vertesnis laimėti seriją. Buvo ir nuovargio, ir mikrotraumelių, ir panašiai, bet tai išgyvenome.

Teisybės dėlei reikia pripažinti, kad „Lietkabelis“ paskutinėse poroje rungtynių buvo labai neblogas. Atkrintamosios, pusfinalis, tai reiškia, kova bus. Aišku, norėjome laimėti 3-0, bet nepavyko. Tikiuosi, kad tą pačią kokybę, fiziškumą ir puolimą išlaikysime finale. Sveikinu visus su pergale ir važiuojame toliau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Kazys Maksvytis.

Komentuodamas būsimą finalą su šalies čempionu Vilniaus „Rytu“ treneris buvo pozityvus.

„Su „Rytu“ reikės geros kokybės rungtynių. Manau, kad jie savo gynyboje rizikuos ties kai kuriais dalykais. Reikės kovoti visas 40 minučių. Manau, kad ir visi gerbėjai yra pasiilgę to „Žalgirio“ ir „Ryto“ finalo, mes taip pat. Bent paskutinės nuotaikos yra pozityvios“, – teigė jis.

Paklaustas, kiek po pernykčio fiasko, „Žalgiriui“ svarbu susigrąžinti čempiono titulą, strategas to neslėpė.

„Svarbu, svarbu, mūsų tikslai tokie ir yra – laimėti LKL ir taurę, o Eurolygoje patekti į atkrintamąsias. Kartais ir „Žalgiris“ pralaimi, bet tikiuosi, kad šiemet taip nenutiks“, – vylėsi Kazys.

Į starto penketą Igną Brazdeikį metęs K. Maksvytis šį kartą savo sprendimu nenusivylė. Iggy surinko 4 taškus ir 4 naudingumo balus – pirmą sykį pusfinalyje buvo ne minusinis.

„Gavo šansą, jis jį išnaudojo. Kaip ir kiekvienas jaunas žaidėjas, jis žaidžia banguotai, ypač taip buvo ketvirtfinalyje ir pusfinalio pradžioje. Manau, kad čia labiau buvo motyvacijos problemos, dabar grįžo ir tikimės, kad ir toliau bus toks pat geras“, – sakė specialistas.

Kitas finalininkas taip pat jau žinomas – tai šalies čempiono titulą ginantis Vilniaus „Rytas“, kuris 3-0 pranoko Jonavos „CBet“ klubą.

Pirmasis didžiojo finalo mačas vyks birželio 1 d. (ketvirtadienį) Kaune, antrasis – birželio 3 d. (šeštadienį) Vilniuje, o trečiasis – birželio 6d. (antradienį) Kaune.

Jei prireiks ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos numatytos birželio 8 d. (ketvirtadienį) Vilniuje ir birželio 10 d. (šeštadienį) Kaune. Pirmose dviejose akistatose pajėgesni buvo kauniečiai (69:58 ir 86:83), o trečiojoje savo pranašumą įrodė panevėžiečiai – 67:66.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA