Būrys kauniečių miesto gimtadienį atšventė ant vandens | Kas vyksta Kaune

Būrys kauniečių miesto gimtadienį atšventė ant vandens

Hello Media nuotr.

Šeštadienį kauniečiai ir miesto svečiai paminėjo Kauno gimtadienį švęsdami upę. Tradicija tapęs plaukimo renginys „Švęskime upę!” kvietė visus aktyvių pramogų entuziastus įsilieti į kūrybinių renginių sūkurį Neries ir Nemuno krantuose. Šių metų renginio tema „Upė – tai mūsų namai”.

Kaip skelbiama „Hello Media“ pranešime, plaukimuose galėjo dalyvauti kiekvienas norintis su bet kokia plaukimo priemone: plaustu, baidare, irklente ar savadarbiu transportu. Į renginį susirinko gausus būrys bendraminčių, šeimos ir bendruomenės narių, kaimynų, bičiulių, miesto svečių, kurie tapo kultūrinės upių programos kūrėjais ir dalyviais.

Upių krantuose vyko kultūriniai mainai, įvairios kūrybinės dirbtuvės, edukacijos, pasirodymai, aktyvios veiklos, kuriuose renginio dalyviai tapė, šoko, dainavo, klausė muzikos atlikėjų, stebėjo pasirodymus, parodas, aktyviai judėjo, fotografavo, klausėsi pasakojimų, gėrėjosi miestu iš upės, bendravo ir veikė tai, ką susikūrė patys.

Neries maršruto programa prasidėjo Panerio poilsiavietėje. Susirinkusieji turėjo galimybę papuošti savo plaukimo priemones bei pasipuošti patys, paragauti Kauno rajono Lapių bendruomenės paruoštų užkandžių ir apšilti prieš plaukimą zumbos šokio ritmu. Dalyvaujantys plaukime taip pat išbandė išskirtinį Neries maršruto orientacinį žaidimą, kurį parengė „Čiulba ulba” pramogų ir renginių organizatoriai.

Nuotaikingas plaukimas Nerimi neprailgo geru oru iki Santakos, kur visi plaukiantieji įsiliejo į Kauno gimtadienio šventinių renginių fiestą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA