Kaunietis sunerimo dėl iš stiklo gamyklos kamino kylančių tirštų dūmų | Kas vyksta Kaune

Kaunietis sunerimo dėl iš stiklo gamyklos kamino kylančių tirštų dūmų

Skaitytojo nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė kauniečio pastebėjimo, kad iš UAB „Kauno stiklas” kamino skverbiasi juodi dūmai. Kaunietis pradėjo nerimauti, kad iš kamino sklindančios neaiškios medžiagos gali pridaryti nemenkos žalos gamtai.

„Tikrai ne gaisras, bet deginti reikia ką, kad tokios spalvos dūmai būtų“, – trečiadienį situacija domėjosi vyras.

„Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus Aplinkos apsaugos departamento apie galimą bendrovės skleidžiamą taršą, paaiškėjo, kad dūmai iš kamino kilo dėl techninių trikdžių.

„UAB „Kauno stiklas” atstovas dėl 2023-05-25 d. gautos informacijos apie iš įmonės kamino pasirodžiusius juodus dūmus informavo, kad 2023 m. gegužės 24 d. UAB „Kauno stiklas” buvo sutrikęs elektros energijos tiekimas iš elektros tiekėjo – įvyko elektros įtampos dingimas – „trūkis”.

Įvykus elektros įtampos dingimui, įsijungia avarinis rėžimas, sąlygojantis nenutrūkstamo technologinio proceso sutrikimą, kurio metu lydymo krosnyje staiga pasikeičia deginamų dujų ir oro santykis – oro padavimo ventiliatoriai pradeda veikti avariniu rėžimu, dėl ko ir galėjo momentiškai pasirodyti per kaminą išeinantys likutiniai tamsesnės spalvos dūmai, tačiau tai neturi jokios įtakos oro užterštumui.

Sutrikimas truko apie 20 min. po to technologinis procesas buvo atkurtas“, – komentare aiškino atstovai.

Departamentas pridėjo, kad praeitais metais vykdytų patikrinimų metu UAB „Kauno stiklas“ nebuvo užfiksuota gamtosaugos pažeidimų, o artimiausiu metu yra suplanuotas dar vienas įmonės patikrinimas.

„2022 m. buvo imti laboratoriniai tyrimai iš UAB „Kauno stiklas” oro taršos šaltinių, viršijimų nebuvo nustatyta. Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyrius 2022 m. atliko patikrinimą, pažeidimų nefiksuota. Dėl UAB „Kauno stiklas”  gamyklos veiklos skundų negauta. Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyrius UAB „Kauno stiklas” artimiausiu metu yra numatęs patikrinimą, kurio metu bus detaliau įvertinta įmonės veikla.“, – rašoma portalui pateiktame komentare.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA