Kauno „Žalgirio“ vadovas prakalbo apie Eurolygos finalo ketverto naudą ir pelną Lietuvai | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ vadovas prakalbo apie Eurolygos finalo ketverto naudą ir pelną Lietuvai

Lrytas.lt 2023/05/26 09:20
Lrytas.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Gegužės 19–21 dienomis Kaune praūžė Eurolygos finalinis ketvertas, o Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas atskleidė, kokią naudą jis atnešė Lietuvai.

„Eurohoops“ žurnalistas Aris Barkas interviu su P. Motiejūnu metu paklausė lietuvio, ar finalinis ketvertas buvo pelningas.

„Žinau, kad ypatingai šis finalo ketvertas buvo pelningas lygai, aš tai žinau. Organizatoriams tai priklauso nuo to, kaip į tai pažiūrėsi. Labai svarbu turėti savivaldybę ir vyriausybę savo pusėje. Nes kas uždirba pinigus? Ne tie, kurie nuomoja savo areną. Tai viešbučiai, restoranai, transportas, viskas aplinkui.

Negali eiti į kiekvieną viešbutį ir paprašyti pasidalinti tikslia informacija. Reikia į tai žiūrėti kaip į mokesčių deklaraciją ir kaip į sporto turizmo reklamą. Taigi, jei valdžia tai supranta, o mūsų atveju tai padarė Kauno savivaldybė, tai naudinga miestui ir šaliai, esu tuo tikras“, – tikino P. Motiejūnas.

Vėliau „Žalgirio“ vadovas įvardijo ir sumą, kurią valdžia susigrąžins iš mokesčių.

„Valdžia sumokėjo 1,5 mln. eurų, todėl žinome, kad jie susigrąžins bent 1,1 mln. eurų mokesčiais. O čia nepriskaičiuojame reklamos ir Vilniaus, kuris taip pat gavo postūmio“, – teigė „Žalgirio“ klubo direktorius.

P. Motiejūnas taip pat yra įsitikinęs, jog daugelis Kaune apsilankiusių sirgalių dar sugrįš į Lietuvą.

„Eurolyga atlieka finalo ketverte buvusių žmonių apklausą. Daugiau nei 50 proc. jų grįš į Kauną. Taip atsitiko su Vitorija ir kitais finalo ketvertais. Esame įsitikinę, kad tai nebuvo tiesiog kažkas, kas atsitiko tuo momentu ir tada visi tiesiog išėjo. Žinome, kad žmonės sugrįš, nes buvo puikus oras ir viskas gerai, todėl esu tikras, kad žmonės norės dar kartą atvykti ir patirti Kauną bei Vilnių“, – užtikrintas prognozes pateikė P. Motiejūnas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA