J. Morkūno valdoma „Pirmoji kava“ gavo beveik 2 mln. eurų užsakymą NATO susitikimui | Kas vyksta Kaune

J. Morkūno valdoma „Pirmoji kava“ gavo beveik 2 mln. eurų užsakymą NATO susitikimui

BNS / Valdas Pryšmantas, Roma Pakėnienė 2023/05/25 21:30
Jogaila Morkūnas / DELFI nuotr.

Jogailos Morkūno valdoma pramogų ir poilsio organizavimo viešoji įstaiga „Pirmoji kava“ su Lietuvos ir Europos partneriais gavo beveik 2 mln. eurų vertės vertės užsakymą liepą vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui Vilniuje – ji bus atsakinga už televizijos transliacijų techninį aptarnavimą, filmavimą ir prodiusavimą.

Be partnerių Lietuvoje, įstaiga pasitelks Vokietijos transliavimo ir kūrybinių paslaugų korporaciją „Gravity Media“ bei Europos transliuotojų sąjungą.

Įstaigos vadovas ir savininkas J. Morkūnas BNS sakė, kad norint įvykdyti šį užsakymą reikės sutelkti daug patyrusių specialistų iš visos Europos, nes Lietuvoje jų nepakanka.

„Iš tiesų tai yra labai didelis projektas, imlus ir laikui, ir resursams, ir mes, kaip agentūra, laimėję šį transliacijos organizavimo pirkimą dabar telkiame visus įmanomus profesionalus tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje, kurie turi patirtį (…) Tėvynė mūsų neturi tiek daug daiktų, kurių reikalauja perkančioji organizacija – tai yra NATO, tai mes privalome samdytis dar ir daugelį kitų tiekėjų“, – BNS aiškino J. Morkūnas.

Jogaila Morkūnas / D. Pipo nuotr.

Šį užsakymą jis vadina iššūkiu, nes tokio masto renginio Lietuvoje nėra buvę, tačiau neabejoja, kad viską pavyks padaryti tinkamai.

„Taip, tai yra iššūkis. Turiu galimybę nekomentuoti nieko, kol neįvyko renginys. Pajungti geriausi tiek Lietuvos, tiek kitų valstybių profesionalai, mes manome, kad neišvengiamai tą reikalą padarysime. Tokio analogo niekada dar nėra buvę ir niekas Lietuvoje nėra to darę, nes nebuvo tokio summito“, – kalbėjo J. Morkūnas.

Užsienio reikalų ministerija 1,993 mln. eurų vertės sutartį su konkursą laimėjusia įmone „Pirmoji kava“ pasirašė gegužės 11 dieną, ji galioja iki rugpjūčio 10 dienos, skelbiama centriniame viešųjų pirkimų portale.

Pasak konkurso ataskaitos, įstaiga „Pirmoji kava“ 82 proc. užsakymo vertės perduos subrangovams ir subtiekėjams: kino filmų ir televizijos programų, reklamos gamybos, duomenų apdorojimo, interneto serverių paslaugų įmonei „Dimedija“ – 30 proc., Vokietijos įmonei „Gravity Media“ – 20 proc., Šveicarijoje registruotai Europos transliuotojų sąjungai („Union Européenne de Radio-Télévision“) – 20 proc., Lietuvos pramogų organizavimo, kino filmų ir televizijos programų gamybos įmonei „Creative Industries“ ir „Kauno televizijos servisui“ – po 5 proc. ir neįvardijamam fiziniam asmeniui – 2 proc.

Konkurse taip pat dalyvavo viešoji įstaiga „Pilietinė medija“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA