V. Čmilytė-Nielsen: sakantys, kad Seimas nieko nedaro, neteisūs | Kas vyksta Kaune

V. Čmilytė-Nielsen: sakantys, kad Seimas nieko nedaro, neteisūs

BNS 2023/05/25 08:03
Viktorija Čmilytė-Nielsen / DELFI nuotr.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį šaukia frakcijų seniūnų pasitarimą, per kurį bus aptartos Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto rengiamos pataisos dėl savivaldos politikų išmokų.

„Žinau, kad yra visų noras sutvarkyti šį klausimą kuo greičiau, todėl radus sutarimą dėl principų ir koncepcijos visiškai realu iki liepos 1 dienos priimti reikiamus įstatymų pakeitimus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas turi parengti pataisas, kurios užtikrintų skaidrų savivaldybių tarybų narių išmokų, kuriomis kompensuojamos su jų kaip tarybos nario veikla susijusios išlaidos, naudojimui.

„Sakantys, kad Seimas nieko nedaro, neteisūs. Pagrindinis darbas vyko Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete, kaip ir priklauso pagal komiteto kompetenciją, iniciatyvas parengė ir atskiri Seimo nariai. Vertindama susidariusią situaciją dėl tarybų narių lėšų, ne kartą sakiau, kad turime spręsti tas problemas, kurios iškilo, o ne kurti naujas“, – sako Seimo pirmininkė.

Savivaldybių politikų kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Dėl šios situacijos pasiaiškinti turėjo ir Kauno miesto tarybos nare buvusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri galiausiai nusprendė trauktis iš užimamų pareigų. Klausimų dėl naudotų išmokų sulaukė ir Kauno taryboje dirbę finansų bei kultūros ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad kilus klausimų dėl jų išlaidų dirbant Kauno taryboje pasitraukti ministrams būtų geriausias sprendimas.

Valdantieji konservatoriai reaguodami į krizę siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jie siūlymą argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą, nes šešėlis dėl galimai neskaidriai naudotų lėšų krito ant visų partijų.

Premjerė I. Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA