Pirtį namų arenoje „Žalgiriui“ užkūrę panevėžiečiai atsidūrė ant bedugnės krašto | Kas vyksta Kaune

Pirtį namų arenoje „Žalgiriui“ užkūrę panevėžiečiai atsidūrė ant bedugnės krašto

delfi.lt 2023/05/24 21:03
Kauno „Žalgiris“ - Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ / „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Trečiadienio vakarą Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje vykusiose antrose LKL pusfinalio iki trijų pergalių rungtynėse vietos „7bet-Lietkabelis“ po dramatiškos kovos 83:86 (14:14, 27:24, 26:21, 16:27) nusilenkė Kauno „Žalgiriui“.

Tokiu būdu serijos rezultatas tapo 2-0 Kauno atstovų naudai.

Pirmosios rungtynių pusės metu komandos rėmėsi skirtingais ginklais: jei šeimininkai sušveitė net 9 tritaškius iš 13-os, tai žalgiriečiai smaginosi puolime atkovotais kamuoliais, kurių sugriebė net 9. Priekyje vienu tolimu metimu buvo „Lietkabelis“ – 41:38.

Po didžiosios pertraukos tarsi sužvėrėję į aikštę grįžę panevėžiečiai su Mantu Rubštavičiumi priešakyje atitrūko net 17 taškų skirtumu (64:47), tačiau keliais tritaškiais kėlinį užbaigę žaliai-balti nepasidavė – 67:59. Kraujo kvapą užuodę svečiai vis labiau artėjo ir po Luko Lekavičiaus tolimo metimo jau lipo varžovams ant kulnų – 73:72. Paskutinę minutę dvitaškį su pražanga pataikė Laurynas Birutis, o Edgaras Ulanovas realizavo baudas – 83:86.

Į kauniečių gretas grįžo pirmąją akistatą dėl minitraumos praleidęs Arnas Butkevičius, bet iš iškrito rimtai susižeidęs Achille Polonara, kuriam įplyšo šlaunies raumuo ir šis sezonas jau gali būti baigtas.

Pirmąjį mačą Garliavos sporto ir kultūros centre 69:58 laimėjo žalgiriečiai.

Pernai šiame etape susitikus toms pačioms komandoms netikėtai 3-1 triumfavo ir į didįjį finalą keliavo panevėžiečiai, nors pirmąją akistatą taip pat laimėjo kauniečiai.

Šiemet ketvirtfinalyje žaliai-balti 2-0 susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o lietkabeliečiai 2-1 palaužė aršų Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ pasipriešinimą.

Rungtynių eiga:

„7bet-Lietkabelio“ starto penketas: Mantas Rubštavičius, Kristianas Kullamae, Vytenis Lipkevičius, Gediminas Orelikas ir Nikola Popovičius.

„Žalgirio“ starto penketas: Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas ir Laurynas Birutis.

Rungtynes taikli tritaškiu pradėjo R. Šmitas, o L. Birutis realizavo vieną baudą – 0:4. Šeimininkai nesutriko ir po tolimo G. Oreliko šūvio jau atsidūrė priekyje – 7:4. Įsimetė ir K. Kullamae – 12:8. Paskutinę ketvirčio minutę keturias baudas sušveitęs Isaiah Taylor išlygino rezultatą – 14:14.

Antrame ketvirtyje iš toli prabilę V. Lipkevičius ir Jamelas Morrisas privertė Kazį Maskvytį prašyti minutės pertraukėlės – 25:20. Pasitarimas padėjo ir T. Dimša su E. Ulanovu padėjo svečiams perimti iniciatyvą bei Nenadą Čanaką imti atsakomųjų veiksmų – 25:27. Po trijų taškų vertės L. Lekavičiaus ir T. Dimšos išpuolių – 29:35. L. Birutis pro šalį paleido tris baudas, o V. Lipkevičius, G. Orelikas ir K. Kullamae vėl pakėlė ant kojų didžiąją dalį arenos – 41:38.

Po didžiosios pertraukos sužvėrėjęs M. Rubštavičius sukrovė saviškiams dviženklę persvarą – 48:38. Po to paties Manto smeigto tritaškio ir vizitine kortele tapusio Gabrieliaus Maldūno dvitaškio – 53:42. Sėkmingą atkarpą sužaidė ir Jordenas Duffy, o „Lietkabelis“ spruko – 59:44. Už per karštus ginčus su teisėjais techninę pražangą buvo nubaustas K. Maksvytis – 64:47. Padėtį stabilizavo Dovydas Giedraitis, Tyleris Cavanaugh ir T. Dimša, bet panevėžiečiai vis dar diktavo savo sąlygas – 67:59.

„Žalgirio“ šansus gaivino kovingasis E. Ulanovas – 67:63. Pasižymėjo ir R. Šmitas, o po Luko Lekavičiaus tolimo šūvio – jau tik 73:72. Sunkiu metu dvitaškį sumedžiojo M. Rubštavičius, bet tuo pačiu atsakė ir I. Tayloras bei L. Lekavičius – 75:76. Lemiamu metu komandos žengė koja kojon – 77:77, 79:79, 81:81. Pradėjus tiksėti paskutini minutei dvitaškį su pražanga pataikė L. Birutis – 81:84.

Serija penktadienį prasitęs Kaune.

Jei prireiks ketvirto ir penkto susitikimų, jie bus žaidžiami sekmadienį Panevėžyje ir kitą antradienį Kaune.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA