A. Tapino atliktame tyrime – nusivylimas J. Norvaišiene ir jos vyru: „Sportinių šokių legendos ir vis tiek nesusilaikė“ | Kas vyksta Kaune

A. Tapino atliktame tyrime – nusivylimas J. Norvaišiene ir jos vyru: „Sportinių šokių legendos ir vis tiek nesusilaikė“

Lrytas.lt, Kas vyksta Kaune 2023/05/24 08:11
Jūratė ir Česlovas Norvaišai / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje įsiaudrinus skandalui dėl savivaldybėse švaistomų valstybės pinigų, visuomenininkas ir „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas nusprendė išanalizuoti Kauno miesto tarybos narių išlaidų ataskaitas. Anot jo, Kauno tarybos nariai fiktyviai pildė visas ataskaitas ir iš miesto biudžeto per kadenciją pasisavino 1,6 milijono eurų. „Vagių tarybos sistema“, – atlikęs tyrimą teigė A. Tapinas.

Pirmadienį žinomo vyro paviešintame įraše kliuvo ir šokėjų bei politinių veikėjų porai, „Vieningo Kauno“ atstovams – Jūratei ir Česlovui Norvaišams.

„Aš labai gerbiu ponus Norvaišas už jų indėlį garsinant Lietuvos vardą pasaulyje. Jie tikrai yra sportinių šokių legendos ir vis tiek nesusilaikė. 2900 eurų per metus telefono išlaidoms, 1800 eurų transportui per ketvirtį. Ech“, – nusivylimo neslėpė A. Tapinas.

Kaip praneša naujienų portalas lrytas.lt, su J. Norvaišiene susisiekti nepavyko.

Anot A. Tapino, Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai, įskaitant ir minėtus Jūratę ir Česlovą Norvaišas, iš miesto biudžeto per kadenciją pasiėmė 1.6 milijono eurų. Maksimali suma tarybos nariui 2019–2022 metais sudarė 39 295 eurus.

„Geriau turbūt skaityti (arba klausyti) atsisėdus, nes bus sunku patikėti, kad garbingi Kauno tarybos nariai – profesoriai, mokslų daktarai, advokatų kontoros partneriai, teatrų vadovai ir netgi pastoracinės tarybos nariai greičiausiai fiktyviai pildė visas ataskaitas ir iš miesto biudžeto per kadenciją pasiėmė 1.6 milijono eurų“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė jis.

Kaip jau rašyta, pasak A. Tapino, pinigai buvo imami ir per atostogas, ir per karantiną. „O virš visų, aišku, iškyla visi trys Matijošaičiai, kurie ataskaitas pildė visiškai vienodu būdu, sužiūrėjo, kad būtų įsisavintas kiekvienas centas ir jei tikėtume tomis „ataskaitomis“, per kadenciją Kauno meras, turintis tarnybinį automobilį ir vairuotoją, nuvažiavo ne mažiau 250 000 kilometrų.

Visą tyrimą „Skaidrinam“ galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA