P. Lukševičius Kauno savivaldybei grąžino virš 20 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

P. Lukševičius Kauno savivaldybei grąžino virš 20 tūkst. eurų

Kauno tarybos narių ir mero priesaika

Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai atstovas Paulius Lukševičius pasekė kitų vedamu pavyzdžiu ir grąžino dalį pinigų, gautų tarybos nario išlaidoms padengti. Politikas sistemos skaidrumo klausimą palieka spręsti dabartinei Kauno valdžiai.

„21 tūkstantis, tiek šiandien pervedžiau į Kauno miesto savivaldybės sąskaitą. Tai pusė visos sumos, kuri man buvo išmokėta per buvusią kadenciją Kauno miesto taryboje.

Grąžinu pinigus, ne todėl, kad jų nenaudojau vykdydamas tarybos nario pareigas. O todėl, kad ši situacija jau peržengė visas ribas. Neatsakingi pareiškimai, paviršutiniškas situacijos vertinimas, nesigilinimas į esminę, sisteminę, problemą ir – galutiniame taške – sukelta krizė visoje valstybėje. Valstybėje, prie kurios sienų vyksta karas, kurioje po gero mėnesio rinksis NATO elitas“, – kilusiu skandalu piktinosi P. Lukševičius.

Anot jo, nors lėšas grąžino, problemos eilę metų egzistuojančioje sistemoje nepastebėjo, tiesiog sekė nurodymus. Dabar atsakomybė politikas perleidžia Kauno savivaldybei, kuri neužtikrino skaidraus išlaidų mokėjimo ir pagrindimo.

„Grąžinu, nors nieko nepavogiau ir nieko neišvaisčiau. Aš, kaip ir visi kiti Kauno miesto tarybos nariai, laikiausi Kauno miesto tarybos reglamento. Ar jis teisingas? Ar jis ydingas? Palieku šį klausimą Kauno miesto valdantiesiems ir jų administracijai, kurie patvirtino šią tvarką ir kurie reikalavo jos laikytis.

Jų galioje ir valioje šį klausimą išsiaiškinti, išaiškinti tarybos nariams bei priimti atitinkamus sprendimus, jeigu jie reikalingi, kad pagaliau būtų visiems aišku, pagal kokią tvarką mes dirbame, kad ji būtų skaidri ir atitiktų visus įstatymus, ir kad pagaliau galėtume dirbti toliau“, – „Facebook“ įraše dėstė jis.

„Ir kol bus aiškinamasi, kas ir kaip, teisingai ar neteisingai, už kiek pirkti tušinukus ar kokį interneto planą pasirinkti – aš grąžinu pinigus tikėdamasis, kad darbas Kauno miesto taryboje, bent jau dėl mano asmens nebus stabdomas“, – rašė P. Lukševičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA