Vilijampolėje dirbantys kauniečiai nežinioje: ne vienas jautėsi prastai, pasakyta likti namuose | Kas vyksta Kaune

Vilijampolėje dirbantys kauniečiai nežinioje: ne vienas jautėsi prastai, pasakyta likti namuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Buvusio „Vilko“ fabriko teritorijoje pirmadienį išsiliejus kol kas neaiškios kilmės teršalams, plotas iki šiol užtvertas, aplinkosaugininkai ir policijos pareigūnai tiria incidentą. Tuo metu kauniečiai nežino, kada galės grįžti į darbus – iš viršininkų naujienų nesulaukia, informacijos pasigenda ir Brastos gatvės gyventojai.

„Sveiki, gal jau įleidžia į „Vilko“ teritoriją Raudondvario plente?“ „Sveiki, iki kada „Vilko“ teritorija bus uždaryta dar nežinote?“ – tokių klausimų „Kas vyksta Kaune“ sulaukė antradienį.

Viena skaitytoja sakė dirbanti ekologinės nelaimės epicentru tapusioje teritorijoje Raudondvario plente. Darbuotojai šiuo metu sėdi namie ir laukia viršininkų nurodymų, kada bus atnaujintas darbas.

„Pirmadienį apie 12 val. atėjęs direktorius pasakė eiti namo ir grįžti į darbus antradienį, bet vakar paskambino brigadininkė ir pasakė, šiandieną į darbus dar neinam. Tai laukiam vakaro, ar leis eiti į darbą, ar dar ne“, – teigė darbuotoja prisistačiusi kaunietė.

Penktadienį jos darbovietėje žmonės nemalonaus kvapo nejuto, nes įmonė įsikūrusi teritorijos kampe, o vakar smarvė esą labai jautėsi.

„Sakiau merginoms, kad kažkas smirda, bet taip ir liko, nes ten mums dažnai smirda. Vis atpučia nežinia iš kur. Vakar nemažai merginų galvą skaudėjo, bet nekreipėm dėmesio, nes tai kam nuo karščių, kam nuo darbo sąlygų. Man asmeniškai nuo 2 val. nakties toks galvos skausmas, kad net pykina ir nėra jėgų, negaliu teigti, ar tikrai apsiuosčiau“, – sakė moteris.

Anot jos, norėtųsi, kad tarša būtų sutvarkyta ir žmonės galėtų grįžti į darbą be baimės, o ne sugrįžę nuogąstauti dėl galimai likusių teršalų. „Tikiuosi, tarnybos viskuo pasirūpins ir neleis eiti, kol nesutvarkys. Man asmeniškai sveikata, ne pinigai rūpi“, – pridūrė skaitytoja.

Pirmadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ gavo ir greta gyvenančio vyro skundą: „Visiškai neaiški situacija dėl šios nelaimės. Ar saugu likti namie? Gyvename Brastos gatvėje, Piliamiestyje. Čia gyvena daug žmonių su mažais vaikais ir kūdikiais. Gyventojai neinformuojami, ar jiems saugu likti namie, ar ne. Informacijos nėra – niekas jos nesuteikia.

112 pakomentuoti negalėjo, NVSC ką tik pakomentavo, kad šalia gyvenančių tai neliečia. Keista matyti aplink vaikštančius policijos pareigūnus su respiratoriais, evakuojamus žmones, o už kelių dešimčių metrų gyvenantiems žmonėms jokios informacijos, jie neva gali gyventi kaip gyvenę, jiems saugotis nereikia.“

Naujienų portalui situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrio vedėja Raminta Jančauskaitė.

„Antradienio rytą posėdžiavęs Kauno savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras aptarė pirmadienio įvykius Raudondvario plente. Vakar aplinkosaugininkai paėmė mėginius. Šiandien, popiet, tikimasi sulaukti rezultatų.

Iki tol bus atliekami tolesni tyrimai, o teritorija liks aptverta ir saugoma. Operacijų centras tolesnių veiksmų imsis sulaukęs mėginių rezultatų“, – nurodė R. Jančauskaitė.

Kaip antradienį patikslino Kauno apskrities VPK, policija pranešimą apie iš įmonės kanalizacijos sklindantį aitrų kvapą gavo gegužės 22 d., 11.27 val. Atlikus pirminius tyrimus nustatyta, jog kanalizacijoje yra cheminiai brometilchloroformato ir dichlorido junginiai.

Įvykio vietoje dirbęs Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) vyresnysis specialistas (gim. 1989 m.) dėl cheminių medžiagų poveikio kreipėsi į gydymo įstaigą ir paguldytas stebėjimui. Iš aplinkinių pastatų buvo evakuota apie 500 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA