Prievartą patyrusio vaiko artimieji Kauno krašte skriaudikui surengė savą teismą | Kas vyksta Kaune

Prievartą patyrusio vaiko artimieji Kauno krašte skriaudikui surengė savą teismą

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/05/23 22:30
Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

Kaunietė atsidūrė teisiamųjų suole su savo gyvenimo draugu, dirbančiu saugos tarnyboje, ir dar vienu vyriškiu, išsirutuliojus itin skaudžiai istorijai. Prieš šios moters mažametę dukrą buvo įvykdytas seksualinio pobūdžio nusikaltimas.

Policijos pareigūnai nustatė įtariamąjį šiuo nusikaltimu iš Prienų krašto, iškėlė baudžiamąją bylą ir jam pareiškė įtarimus. Portalo lrytas.lt žiniomis, vaikas patyrė prievartą.

Asociatyvi / A. Barzdžiaus nuotr.

Tyrėjų duomenimis, mergaitės motina su savo draugu apsaugininku ir pažįstamu vadybininku prievartautojui surengė jam savą teismą.

Įvykiai taip susiklostė, kad byloje dėl kraupaus nusikaltimo prieš vaiką jis tapo kaltinamuoju, o kitoje byloje – nukentėjusiuoju.

Prokuratūros tvirtinimu, mergaitės motina iš savo dukters skriaudiko pareikalavo perduoti jos naudai turtinę teisę į didelės vertės, 50 tūkst. eurų vertės turtą – pasirašyti vekselį, jog jis jai yra skolingas šią sumą.

Tyrimo metu nustatyta, jog verčiant pasirašyti skolos raštą, abu moters bendrininkai prieš prieniškį vartojo smurtą, jis sulaukė ir grasinimų susidoroti.

Visiems trims bendrininkams buvo iškelta baudžiamoji byla, kurioje pareikšti kaltinimai dėl svetimo turto sunaikinimo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir didelės vertės turto prievartavimo.

Pareigūnų duomenimis, mažametės mama su savo talkininkais įsibrovė į seksualiniu nusikaltimu įtariamo vyro namą, kur buvo sudaužytas jo staliukas ir sulaužyta kėdė, o pačiam šeimininkui suduotas smūgis į nosį. Šią traumą jis gana ilgą laiką gydėsi.

Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

Šio „reido“ metu iš šeimininko buvo reikalaujama pasirašyti dokumentus, jog yra skolingas nepilnametės motinai 50 tūkst. eurų.

Bylos tyrimas ir jos nagrinėjimas teisme trunka jau beveik 3 metus – „savas teismas“ buvo surengtas dar 2020 metų rugpjūčio 29 dieną.

Prieniškiui nesutikus pasirašyti skolos rašto, abi pusės kreipėsi į teisėsaugą: moteris – dėl lytinio nusikaltimo prieš jos dukrą, o įtariamasis iškrypėlis – dėl reketo ir smurto.

Baigiantis procesui Kauno apygardos teisme, šio miesto prokuroras Andrius Kiuršinas inkriminuojamą reketą dideliu mastu pakeitė į švelnesnį kaltinimą – savavaldžiavimą.

Pirmadienį sakydamas baigiamąją kalbą savavaldžiavimo byloje, A. Kiuršinas paprašė kaltinamiesiems lygtinio laisvės atėmimo bausmes.

Birželio 9 dieną baigiamąsias kalbas sakys teisiamųjų advokatai, o po to bus skelbiamas nuosprendis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA