Ispanų spaudoje – nekokios žinios Š. Jasikevičiui | Kas vyksta Kaune

Ispanų spaudoje – nekokios žinios Š. Jasikevičiui

Lrytas.lt 2023/05/20 15:03
Lrytas.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Kaune daugybę vilčių triumfuoti turėjusio Šarūno Jasikevičiaus dienos „Barcelona“ klube suskaičiuotos – treneris, kurio sutartis baigiasi po sezono, nebedirbs komandoje, kurią triskart iš eilės atvedė į Eurolygos „Final Four“, skelbia „Marca“ žurnalistas Jorge Quiroga.

Jis skelbia, kad į „Barcelona“ klubą siekia sugrįžti buvęs „Barcelona“ treneris Xavieras Pascualis.

„Praktiškai neįmanoma, kad Š. Jasikevičius tęstų savo darbą „Barcelona“ klube. Jį būtų išsaugojęs tik triumfas Eurolygoje, nes jo sutartyje tokiu atveju yra numatytas automatinis sutarties atnaujinimas. Visi ženklai rodo, kad jis vadovauja paskutinėms rungtynėms“, – rašė J. Quiroga.

Apie tai, kad 47-erių Š. Jasikevičiaus karjera „Barcelona“ klube gali baigtis nelaimėjus Eurolygos kalbėta daugybę kartų – net ir po praėjusio sezono. Šaras katalonams vadovauja nuo 2020 metų, kai gavo pasiūlymą dar dirbdamas su Kauno „Žalgiriu“.

Eurolygos finalo ketvertas Kaune turėjo virsti dideliu Š. Jasikevičiaus tramplinu į naują šlovės etapą, bet penktadienį savo gimtajame mieste Šaras patyrė itin skaudų pralaimėjimą – pusfinalyje „Barcelona“ 66:78 krito prieš amžiną varžovą Madrido „Real“.

Po pralaimėjimo ispanų žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus, kokia jo ateitis „Barcelona“ klube.

„Spręsti jums, koks yra mūsų sezonas. Man tai yra didžiulis nusivylimas. Mes tik pralaimėjome Eurolygos pusfinalį, o jūs klausiate apie mano ateitį… Dabar ne tas laikas, kada reikia kalbėti apie mano ateitį. Pasakiau, kad ne laikas kalbėti apie ateitį“, – sakė Š. Jasikevičius.

Pasak „Marca“ žurnalisto J. Quiroga, Š. Jasikevičius sakė ir tai, kad „jam nerūpi jo ateitis“. Anot „Marca“ žurnalisto, virš Š. Jasikevičiaus ateities debesis būtų pakibęs net ir jeigu jis triumfuotų Kaune.

„Vulkaniško charakterio treneris jau ilgą laiką kūrė įtampą persirengimo kambaryje, kai po daug pralaimėjimų tiesiogiai kaltino savo žaidėjus“, – rašė J. Quiroga.

Jis pridūrė, kad „Barcelona“ klubas ruošiasi apkarpyti biudžetą, o Š. Jasikevičiaus atlyginimas „nėra žemas“. Pasak jo, Šaro triumfo atvejus klubas būtų pasiūlęs atnaujinti sutartį, bet su mažesniu atlygiu.

X. Pascualis, apie kurio sugrįžimą rašo „Marca“, nuo 2020 metų vadovavo Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui. „Barcelona“ ekipai jis vadovavo 2008–2016 metais, o tada porai sezonų išvyko į Atėnų „Panathinaikos“ ekipą.

2010 metais su „Barcelona“ jis tapo Eurolygos čempionu. Tuomet finalo rungtynėms su „Olympiakos“ (86:68), vadovavo vienas garsiausių Lietuvos teisėjų Romualdas Brazauskas.

Jeigu „Marca“ žinia pasitvirtins, sekmadienį Š. Jasikevičius vadovaus paskutinėms „Barcelona“ rungtynėms Eurolygoje. „Barcelona“ dėl trečiosios vietos žais prieš „Monaco“ klubą, kuriam atstovauja Donatas Motiejūnas. Rungtynės vyks 17 valandą. Eurolygos finalas 20 valandą sekmadienį įvyks tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA