Kauno centrą užliejo Eurolygos finalo ketverto nuotaikos | Kas vyksta Kaune

Kauno centrą užliejo Eurolygos finalo ketverto nuotaikos

/ R. Tenio nuotr.

Prieš Eurolygos pusfinalio rungtynes Kauno centre netyla Pirėjo „Olympiakos“ sirgalių šūksniai ir šėlionės. Jų į Kauną turėtų sugužėti apie 4 tūkst. Ketvirtadienį grupelė šių sirgalių aplankė ir Vienybės aikštę, kurioje įrengta sirgalių zona, kai ten vyko įžanginė komandų atstovų spaudos konferencija.

„Barcelona“ (Ispanija) klubo atstovų teigimu, jų palaikymo pajėgos Kaune gali siekti tūkstantį gerbėjų. Madrido „Real“ (Ispanija) turėtų atlydėti keli šimtai aistruolių, o „Monaco“ (Prancūzija) veikiausiai turės silpniausią užnugarį.

Anot kauniečių, sirgaliai, nors ir triukšmingi, bet nusiteikę draugiškai ir spinduliuoja sportine energija. Sirgaliai, pasidabinę savų klubų atributika, skanduoja skanduotes, šoka, linksminasi ir laukia svarbių varžybų.

„Pilnas Kaunas smagiai nusiteikusių sirgalių! Smagu žiūrėti, kaip visi švenčia krepšinį. Laukiame varžybų, žiūrėsime kaip kam seksis!“ – komentavo miestiečiai.

Tiesa, po sirgalių darbo atsirado ir Kauną tvarkančiai bendrovei, nes ne visos šiukšlės pasiekia joms skirtas šiukšlių dėžes.

„Kiek šiukšlių mieste. „Kauno švara“ jau atvažiavo su mašinėlėmis rinkti sirgalių paliekamų šiukšlių. Tikėkimės po šio savaitgalio Kaunas netaps sąvartynu…“ – baiminosi kita kaunietė.

Didesnės policijos pajėgos, ribojamas eismas

Įvertinus galimas grėsmes žmonių saugumui renginių metu, viešose vietose bus pasitelkiamos sustiprintos policijos pajėgos iš visos Lietuvos: Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Tauragės, Utenos, Marijampolės, Alytaus, Lietuvos policijos mokyklos bei Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pajėgos.

Policijos pareigūnai patruliuos ne tik viešose renginių vietose, bet taip pat stebi ir elektroninę erdvę, socialinius tinklus, ypatingą dėmesį skiria bilietų perpardavinėtojams ir sukčiavimo atvejams. Pastebėjus galimą sukčiavimo atvejį, nusikalstamą veiką, viešosios tvarkos pažeidimą ar nukentėjus raginame nedelsiant skambinti 112 arba pranešti elektroninių paslaugų sistemoje Epolicija.

Tikimasi kauniečių ir miesto svečių sąmoningumo, supratingumo, atsakingumo. Policijos pareigūnai prašo būti budriems – saugoti savo asmeninius daiktus, elgtis atsakingai, laikytis galiojančių teisės aktų, vykdyti pareigūnų prašymus ir reikalavimus.

Gegužės 18–21 d. bus ribojamas eismas K. Donelaičio g. atkarpoje nuo Maironio g. iki A. Mickevičiaus g. Taip pat rungtynių metu bus laikinai ribojimas eismas K. Mindaugo pr.

Eismo ribojimai F4 / KMS nuotr.

Sirgalių zona Vienybės aikštėje

Nors bilietai į varžybas jau seniai iššluoti, nespėjusieji jų įsigyti krepšinio dvasią galės pajusti didžiausioje sirgalių erdvėje – oficialioje Eurolygos fanų zonoje, Vienybės aikštėje, esančioje vos 13 minučių kelio pėsčiomis nuo Žalgirio arenos. Fanų zona bus atvira nuo penktadienio, gegužės 19 d., iki sekmadienio, gegužės 21 d., 10–23 valandomis.

Rungtynių tvarkaraštis

Jau šį vakarą prasidės Eurolygos pusfinalio kovos, kurių metu 18 valandą Kauno „Žalgirio“ arenoje susikaus „Olympiakos“ ir „Monaco“ komandos, o 21 val. galynėsis Ispanijos klubai – „Barcelona“ ir „Real“.

Sekmadienį, 17 val. vyks kova dėl 3 vietos, o 20 val. vyks Eurolygos finalas.

Jau aišku, kad po metų Eurolygos kulminaciją regės Vokietijos sostinė Berlynas.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA