Prezidento patarėjas P. Mačiulis traukiasi iš pareigų dėl Kauno taryboje išleistų pinigų | Kas vyksta Kaune

Prezidento patarėjas P. Mačiulis traukiasi iš pareigų dėl Kauno taryboje išleistų pinigų

Povilas Mačiulis / DELFI nuotr.

Buvęs Kauno tarybos narys, dabartinis Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas, Povilas Mačiulis pranešė, jog pasitraukia iš užimamų pareigų ir taip pat paskelbė, kiek išleido per dvi kadencijas būnant tarybos nariu.

„Taip, aš irgi buvau Kauno miesto tarybos narys. Dvi kadencijas: nuo 2011 m. balandžio iki 2018 m. rugsėjo. Deja, nei pačių ataskaitų, nei išlaidas pagrindžiančių kvitų aš neturiu, jų nekaupiau ir nesaugojau. Kodėl? Tiesiog to nereikalavo savivaldybėje galiojanti tvarka. Žiūrint iš šios dienos taško, suprantu, kad tai yra blogai. Ir dėl to, kad nerinkau dokumentų, ir dėl to, kad būdamas vienas iš savivaldybės vadovų neinicijavau šios tvarkos pakeitimų. Dėl to nuoširdžiai apgailestauju.

Ir nors nesijaučiu nusižengęs ar padaręs kažką netinkamo, tačiau puikiai suprantu, kad tokiomis aplinkybėmis mano darbas Prezidentūroje gali sukelti įvairių interpretacijų ir neigiamų reakcijų. Todėl siekdamas neapsunkinti valstybės vadovo ir Prezidento institucijos veiklos, šiandien (nors sprendimą priėmiau anksčiau, laukiau, kol Prezidentas grįš iš vizito Islandijoje) pateikiau prašymą atleisti mane iš vyriausiojo patarėjo pareigų. Prezidentas pažadėjo sprendimą priimti artimiausiu metu“, – pranešė jis.

Iš pareigų besitraukiantis P. Mačiulis prakalbo ir apie tarybos nario išlaidas. Bendra išlaidų suma per dvi kadencijas siekia daugiau nei 30 tūkst. eurų.

„TARYBOS NARIO ATASKAITOS

Paprašiau savivaldybės administracijos atsiųsti mano teiktas ataskaitas. Buvau informuotas, kad ataskaitų už laikotarpį nuo 2011 m. balandžio iki 2012 m. rugsėjo, savivaldybė neturi, nes yra pasibaigęs 10 metų jų saugojimo terminas. Taigi, galiu paviešinti informaciją tik nuo 2012 m. spalio. Pirmoje kadencijoje iki 2014 metų ataskaitos buvo teikiamos už 6 mėnesius, iki 2015 metų ataskaitose sumos įvardintos litais. Kad būtų lengviau palyginti mano dviejų kadencijų miesto taryboje ataskaitų duomenis, žemiau pateikiamos sumos nurodytos eurais.

Pagal savivaldybės pateiktą informaciją per dvi kadencijas (nuo 2012 m. spalio iki 2018 m. rugsėjo, viso 72 mėnesiai) man buvo išmokėta – 31199,72 Eur:
• Kanceliarijos išlaidų vidurkis per mėnesį – 14,43 Eur (Viso 1038,73 Eur)
• Pašto išlaidų vidurkis per mėnesį – 61,38 Eur (Viso 4419,22 Eur)
• Telefono išlaidų vidurkis per mėnesį – 22,39 Eur (Viso 1612,44 Eur)
• Interneto ryšio išlaidų vidurkis per mėnesį – 21,76 Eur (Viso 1566,63 Eur)
• Transporto paslaugų išlaidų vidurkis per mėnesį – 313,37 Eur (Viso 22562,70 Eur)
Bendras tarybos nario veiklos išlaidų vidurkis per mėnesį – 433,33 Eur.

Atkreipiu dėmesį, kad transporto paslaugų išlaidos tai ne tik kuras, tačiau ir automobilio draudimas, remontas. Į pašto išlaidas įtrauktas veiklos ataskaitų, informacinių lankstinukų, sveikinimų, kvietimų į susirinkimus ir renginius platinimas. Prie telefono išlaidų įtrauktas mobilusis ryšys, telefono mėnesinis pirkimo mokestis, automobilio parkavimo mokestis.

Pridėtoje lentelėje pateikiu visų ataskaitų duomenis (eurais).

Peržiūrėdamas dokumentus pamačiau keletą klaidų: ataskaitose nr. 8 ir nr. 9 nurodyti neteisingi metai. Negana to, ataskaitoje nr. 8 nurodyta neteisinga valiuta. Turbūt buvo sunku adaptuotis nuo lito prie euro“, – savo „Facebook“ įraše rašė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA