Krepšinio gerbėjai kviečiami stebėti rungtynių išskirtinėje Kauno vietoje: ypatinga sirgalių atmosfera ir nuostabus panoraminis vaizdas | Kas vyksta Kaune

Krepšinio gerbėjai kviečiami stebėti rungtynių išskirtinėje Kauno vietoje: ypatinga sirgalių atmosfera ir nuostabus panoraminis vaizdas

„Volfas Engelman Galerija“ / Organizatorė nuotr.

Jau šį savaitgalį daugybę sporto sirgalių prie ekranų suburs krepšinis – gegužės 19 ir 21 d. Kaune vyks prestižiškiausio Europos klubinio krepšinio turnyro finalinės kovos. Neseniai šiame mieste duris atvėrė ir nauja kultūrinė erdvė „Volfas Engelman Galerija“. Būtent čia šį savaitgalį visi kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami stebėti rungtynių transliacijų. Pasak bravoro atstovų, galerijoje ne tik bus galima mėgautis puikia vaizdo ir garso kokybe, gardžiu maistu ir gėrimais, bet ir nuostabiu panoraminiu Kauno vaizdu, atsiveriančiu pro naujosios erdvės langus.

Žada ypatingą krepšinio sirgalių atmosferą

Pasak Audronės Saulėnienės, bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorės, rungtynių savaitgalį galerijos bare veiks 16 čiaupų, iš kurių bus pilstomi gardžiausi gėrimai, o transliacijas abi dienas bus galima stebėti 5 metrų įstrižainės ekrane su puikia garso kokybe. Erdvėje bus įrengti ir papildomi ekranai, kad krepšinio rungtynės būtų puikiai matomos iš visų galerijos kampų.

„Galerija įsikūrusi Kaune, Kaunakiemio g. 2 – stebuklingoje vietoje, nes baras yra virš bravoro širdies ir apynių gėrimai čia niekada nesibaigia. Tai vos 10 minučių pėsčiomis iki „Žalgirio“ arenos, kurioje savaitgalį vyks krepšinio rungtynės. Galerija – puiki vieta ne tik transliacijoms stebėti, bet ir susitikti su draugais prieš rungtynes gėrimo ar gardaus užkandžio, – kviečia A. Saulėnienė. – Krepšinio rungtynes transliuosime abi dienas – gegužės 19 ir 21 d. Penktadienį galerijoje lauksime nuo 17 val. ir dirbsime prisitaikydami prie sirgalių emocijų, šeštadienį kviesime nuo 15 val. iki vidurnakčio, o sekmadienį – nuo 15 iki 23 val. Rekomenduojame staliukus rezervuoti iš anksto ir pažadame ypatingą krepšinio sirgalių atmosferą.“

Pasak jos, visų atvykusių taip pat laukia nuostabus pro galerijos langus atsiveriantis vaizdas. „Pro langus matyti Kauno miesto panorama, Nemunas ir Čiurlionio tiltas. Tad per pertraukas tarp rungtynių bus kur paganyti akis“, – pasakoja A. Saulėnienė.

„Volfas Engelman Galerija“ / Organizatorė nuotr.

Aukso spalvos baras ir stiklo butelių siena

Naujoji erdvė išsiskiria ir interjeru – joje vyrauja tamsūs tonai, derinami su rudos ir auksinės spalvų atspalviais, susipina industriniai, virimo cecho padiktuoti akcentai bei stilizuotos, modernios, aludarystę atliepiančios interjero detalės.

„Vienas pagrindinių erdvės akcentų – ryškus 8 metrų ilgio baras, kuriam parinkta aukso spalva. Šalia baro taip pat sukurta keturių metrų aukščio stiklo butelių siena, o vieną galerijos sieną puošia specialiai galerijai kurtas menininko Žygimanto Amelyno piešinys. Galerija – tai dovana Kaunui, jo žmonėms ir visiems miesto svečiams.

Savaitgalį kviečiame čia stebėti krepšinio rungtynių, tačiau vėliau pakviesime ir į kitus renginius – koncertus, degustacijas ir kitas kultūrines veiklas. Erdvę taip pat galima nuomoti privatiems renginiams, tokiems kaip gimtadieniai ir konferencijos“, – sako Marius Horbačauskas, „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA