Kauno rajone rasti dviejų vyrų kūnai: nugertas butelis sukėlė įtarimų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone rasti dviejų vyrų kūnai: nugertas butelis sukėlė įtarimų

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/05/18 20:56
Asociatyvi / R. Vitkaus nuotr.

Praėjus beveik dvejiems metams nuo pilstuko sukeltų masinių mirčių Kaune, kuomet užgeso net 19 žmonių gyvybių, atslinko nauja nerimą kelianti žinia iš Kauno rajono. Trečiadienio rytą Daugeliškių kaime (Vilkijos apylinkių sen.) esančiame privačiame name rasti negyvi du vyrai – valdos šeimininkas, vietos 56 metų ūkininkas Edvardas B. ir pastarojo 50 metų draugas Robertas B., kuriuos taip pat galėjo pražudyti alkoholio surogatai.

Pasak Vilkijos apylinkių seniūno Arūno Bačiūno, šeimininko draugo kūnas buvo smarkiai pajuodęs, nors jokių gaisro požymių nesimatė – krosnis apskritai jau gana ilgą laiką ten nebuvo kūrenta. Svarstoma, kad tai galėjo būti organizmo reakcija į apsinuodijimą.

Manoma, jog mirtis juos ištiko prieš penkias dienas. Paskutinį kartą juodu vietos gyventojai matė praėjusį šeštadienį, vėliau kelias dienas Edvardo B. žmona nesėkmingai bandė jam prisiskambinti telefonu.

Asociatyvi / R. Vitkaus nuotr.

Ūkininko namuose rasti alaus ir degtinės buteliai, tačiau paaiškėjo, kad Robertas B. šeštadienį vienintelėje gyvenvietės parduotuvėje pirko tiktai alų. Tuo tarpu skaidrus skystis sukėlė įtarimų – tai galėjo būti surogatas, įpiltas į gerokai seniau ištuštintą degtinės butelį. Nelaimės vietoje šis butelis aptiktas pusiau nugertas.

Policijos pareigūnai svaigalus perdavė ekspertizei, kurios metu paaiškės jų sudėtis. Neilgai trukus turėtų paaiškėti ir pirminė abiejų vyrų mirties priežastis.

Iš pradžių buvo galvojama, kad juos pražudė smalkės, bet ugniagesių tarnybos atstovai linkę atmesti šią versiją, nes namas nebuvo kūrenamas, bent jau pastarosiomis savaitėmis.

Po tragedijos krosnyje buvo rasta ugnies nepaliesta užuolaidos atplaiša – jei krosnis būtų kūrenama, toji atplaiša būtų sudegusi.

Paprašė kaimynų patikrinti namus

Edvardas B. pastaruoju metu gyveno vienas – jo žmona dėl sveikatos problemų persikėlė į Kauną pas dukterį.

Ūkininkui įvairius darbus atlikti padėdavo Robertas B., gyvenantis netoliese esančiame kaime.

Asociatyvi / V. Ščiavinsko nuotr.

Susidraugavę vyrai laisvesniu metu kartu vartodavo alkoholį, tačiau juo nepiktnaudžiaudavo.

Svaigalai buvo vartojami ir praėjusį šeštadienį.

Tądien vietos gyventojai juos paskutinį kartą matė gyvus.

Nepavykus prisiskambinti savaitgalį ir savaitės pradžioje, Edvardo B. sutuoktinė, būdama Kaune, sunerimusi paprašė vietos gyventojų patikrinti, ar jos vyrui neatsitiko kas bloga.

Įžengę pro neužrakintas ūkininko namų duris, jie išvydo baisų vaizdą.

Nepajėgė išeiti į lauką

Abiejų vyrų kūnai rasti kambaryje – šeimininkas aptiktas prie krosnies, o jo draugas nukritęs ant grindų, prie stalo.

Pirminiais duomenimis, svečią mirtis ištiko šiek anksčiau.

Tačiau šeimininkas, matyt, dėl smarkaus apsinuodijimo nepajėgė išeiti į lauką ir pašaukti pagalbos. Jokių grumtynių, smurto pėdsakų name nebuvo aptikta.

Baiminamasi naujų tragedijų

Policija kol kas atlieka tyrimą dėl dviejų žmonių mirties priežasties nustatymo, bet paaiškėjus, kad juos pražudė pilstukas, byla būtų perkvalifikuota į neatsargų gyvybės atėmimą.

Kol kas neaišku, kur buvo įgyti svaigalai, rasti Edvardo B. namuose, 0,7 talpos degtinės butelyje.

Neatmetama, kad jie buvo pirkti kuriame nors pilstuko taškų Kaune arba jo apylinkėse.

Pasak Vilkijos apylinkių seniūno A. Bačiūno, nėra duomenų, kad šiame krašte kažkas užsiimtų pogrindžio prekyba.

Asociatyvi / Policijos nuotr.

2021 metų liepos-rugpjūčio mėnesiais nuo metanolio, dar vadinamo medžio spiritu, Kaune mirtinai apsinuodijo net 19 žmonių, kurių dauguma gyveno Aleksote ir pirko surogatus iš tame pačiame mikrorajone įsikūrusių pilstuko pardavėjų.

Tyrimas šioje byloje dar nebaigtas, įtarimai pareikšti 3 asmenims.

Tačiau į svarbiausią klausimą – kas tiekė „mažmenininkams“ dideles partijas mirtinai pavojingų surogatų, iki šiol taip ir liko neatsakyta.

Nenustačius tiekimo židinių, egzistuoja padidintas pavojus, jog masinių mirčių atvejai gali pasikartoti.

Po paskutinės tragedijos Vilkijos apylinkėse gyventojų pakartotinai prašoma būti atsargiems, nepirkti neaiškios kilmės svaigalų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA