Pramonės prospekte nubrėžtos linijos verslą tempia žemyn | Kas vyksta Kaune

Pramonės prospekte nubrėžtos linijos verslą tempia žemyn

Elena Šostakaitė, Dominykas Biržietis 2023/05/17 15:32

Ne vienoje Kauno gatvėje burzgia kelininkų technika, braižomas naujas horizontalusis ženklinimas. Apsilankė tvarkytojai ir Pramonės prospekte – ties 4A numeriu pažymėtu verslo ir paslaugų centru nubrėžė dvigubą ištisinę liniją. Pokytis, atrodo, menkas, tačiau verslo centre įsikūrę darbuotojai turi rimtų nusiskundimų.

Atvykus susipažinti su minima problema ir pabendrauti su pastate įsikūrusiais verslininkais, paaiškėjo, jog kenčia ne keli, o šimtai žmonių. Mat šioje vietoje įsikūręs sporto klubas, grožio studija, nuomojamos bendradarbystės patalpos, teikiamos kitos paslaugos.

Pašnekovai pastebi, kad problema nebūtų tokia opi, jeigu čia nebūtų teikiamos paslaugos, lemiančios didelę klientų rotaciją, reikalaujančios fiziškai atvykti į verslo ir paslaugų centrą.

Vienas „City Gym“ įkūrėjų Darius Janušauskas mini, jog dėl pakeistos eismo tvarkos sportuoti norintys žmonės praranda daug brangaus laiko, nes tenka važiuoti iki Chemijos gatvės žiedo, jame apsisukti ir grįžti į pastatą, kuriame įsikūręs sporto klubas.

„Pas mus prasisuka ne vienas šimtas žmonių per dieną. Įsivaizduokit situaciją, kai 17 val. baigi darbus ir tam, kad nestovėtum kamščiuose, tą laiką skiri sportui. Dabar, kai atsirado dvigubos ištisinės linijos, tam, kad galėtum pas mus įsukti, turi nuvažiuoti iki žiedo, apsisukti ir grįžti atgal. Apvažiuoti aplink žiedą gali užtrukti nuo 20 minučių. Sudegini laiką ir šita vieta tampa nebepatraukli“, – teigia D. Janušauskas.

Patrintos linijos rodo, kad kai kurie vairuotojai naujojo žymėjimo nepaiso. Vienas automobilis prieš žurnalistų akis kirto ištisinę befilmuojant reportažą / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Šiame pastate įsikūrusi ir grožio studija, o panaikintas kairysis posūkis verčia klientus vėluoti į paskirtus vizitus.

„Grožio salone į vizitus praktiškai visi klientai vėluoja, nes turi apsisukti, kiti nežino, kad reikia apsisukti. Šalia kelio yra automobilių plovykla – jeigu ten susidaro eilė automobilių, tai klientai nemato posūkio ir tada dar labiau užvėluoja“, – pasakoja „Grožio aljanse“ su saloną įkūrusia mama dirbanti Greta Labanauskaitė.

Bendradarbystės erdvės „Pixel Hub“ įkūrėjas, verslininkas Laimis Inokaitis pastebi, kad į darbo vietą norintys atvykti žmonės laiką gali skirti kitai veiklai, o ne darbui, nes kamščiuose piko metu tenka kiurksoti iki valandos.

„Nežinau, gal vienintelis geras šitų juostų dalykas, kad žmogus gali pusę valandos pamedituoti kamštyje. Daugiau ką nors gero sunku pastebėti“, – paklaustas, ar įžvelgia kokį nors teigiamą pakeitimų rezultatą, sako L. Inokaitis.

Anot verslo centro nuomininkų, dėl pakeistos eismo tvarkos kenčia ne tik jų verslai, bet ir šalia esantis prekybos centras, kurio vos už keliasdešimt metrų esantis kairysis posūkis, beje, nepanaikintas. Dėl to klientai automobilius stato parduotuvės aikštelėje, ypač prie prekių iškrovimo zonos, kas apsunkina gyvenimą vilkikų vairuotojams.

Pašnekovų teigimu, per kelerius metus, kiek jie įsikūrę Pramonės pr. 4A, eismo įvykių šioje vietoje matyti neteko.

Verslo centro aikštelėje dėl pakeitimų tapo erdviau, už tai greta esančios parduotuvės „užnugaryje“ eismas suintensyvėjo / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius „Kas vyksta Kaune“ trumpai pakomentavo, jog pakeitimai padaryti dėl saugesnių eismo sąlygų.

„Sprendimas priimtas atsižvelgus į pateiktą policijos siūlymą. Pakeitimai atlikti siekiant užtikrinti eismo saugumą“, – teigė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA