Atidaryta J. Cinaitienės kurta patyriminė botaninių kvepalų paroda | Kas vyksta Kaune

Atidaryta J. Cinaitienės kurta patyriminė botaninių kvepalų paroda

J. Cinaitienės paroda „Kvepiantys paveikslai“./Organizatorių nuotr.

Gegužės 13 d. Lietuvos švietimo istorijos muziejuje atidaryta Jolantos Cinaitienės paroda „Kvepiantys paveikslai“. Parodoje – 15 paveikslų, 15 kvepalų ir 15 istorijų apie kosmosą, meilę, laisvę, flirtą, susiliejimą ir sodus.

Parodos idėja – priminti lankytojams, kad uoslės pagalba galima patirti nuostabių pojūčių: su kvapais galima keliauti laiku ar atsidurti bet kurioje pasaulio vietoje. Kiekvienas kvapas parodoje eksponuojamas su paveikslu ir su jam kurta istorija, paaiškinančia lankytojui, kodėl šis paveikslas būtent taip kvepia.

Kvapų kompozicijas kūrė botaninės parfumerijos mokymų absolventai, naudodami tik natūralias botanines medžiagas, tad kvapus malonu uosti, tyrinėti, kvepalai skleidžiasi palaipsniui, turi gylio ir sužadina emocijas.

Parodos autorė J. Cinaitienė./Organizatorių nuotr.

„Tokia paroda – unikali galimybė susipažinti su lietuvių kuriama itin nišine botanine parfumerija, pajusti prabangius natūralių kvepalų aromatus, kurių jau nebesutiksite tradiciniuose kvepaluose : vanilę, rožę, santalą“, – teigė parfumerė, parodos organizatorė J. Cinaitienė.

Lietuvos švietimo istorijos muziejuje parodą galima aplankyti iki birželio 14 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA