Paaiškėjo, kaip balsavo „Eurovizijos“ žiūrovai: M. Linkytei daugiausiai balų skyrė trys šalys | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kaip balsavo „Eurovizijos“ žiūrovai: M. Linkytei daugiausiai balų skyrė trys šalys

delfi.lt 2023/05/14 10:20
Monika Linkytė / DELFI, J. Kalinsko nuotr.

Šeštadienį Liverpulyje įvykusiame „Eurovizijos“ finale paaiškėjo, kad nugalėtoja antrą kartą konkurso istorijoje tapo Švedijos atstovė Loreen. Lietuvai atstovavusi Monika Linkytė užėmė 11-ąją vietą.

Dar tiesioginio eterio meti paaiškėjo, kad žiūrovai Lietuvos atstovei skyrė 46 balus. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad Monika Linkytė surinko 127 balus.

Lietuvai balų skyrė šių šalių komisijos: Ukraina –10, Italija – 3, Latvija – 7, Malta – 4, Airija – 1, San Marinas –8, Austrija – 7, Vokietija – 1, Estija – 1, Lenkija – 3, Australija – 10, Danija – 4, Sakartvelas – 6, Slovėnija – 8, Didžioji Britanija – 8.

Tuo tarpu M. Linkytė iš Airijos, Latvijos ir Jungtinės Karalystės žiūrovų gavo po 10 balų, 5 skyrė Estijos žiūrovai, 4 – Ukrainos, Sakartvelo, 2 – San Marino, 1– Lenkijos žiūrovai. Žiūrovai Monikai Linkytei skyrė iš viso 46 balus.

Švedijos atstovė iš viso surinko 583 taškus ir laimėjo konkursą. Antroje vietoje liko Suomija su 526 taškais, trečioje Izraelis su 362 taškais, ketvirtoje Italija su 360 taškų ir penktoje Norvegija su 268 taškais.

Na, o antrajame pusfinalyje M. Linkytė surinko 110 balų ir užėmė net 4-ąją vietą. Daugiau už Moniką balų surinko tik Lenkijos atstovė, Austrija ir Australija, rašo eurovision.tv.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA