Didysis Kauno rajono kultūros laivas „Nemunas7“ pradeda naują sezoną | Kas vyksta Kaune

Didysis Kauno rajono kultūros laivas „Nemunas7“ pradeda naują sezoną

Gediminas Banaitis-Skrandis 2023/05/09 20:35
„Nemuno7“ atidarymas / M. Plepio nuotr.

Kultūros laivas „Nemunas7“ pasirengęs išplaukti į naująjį sezoną. Gegužės 27 d. 22.30 val., iškart po tradicinio Zapyškio aitvarų festivalio „Tarp žemės ir dangaus“ visus kviečiame į „Nemuno7“ naujo sezono atidarymą, rašoma VšĮ Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro pranešime žiniasklaidai.

Šis unikalus istorijos, industrijos, gamtos ir kultūros objektas – tai kūrybiškumo centras Nemuno upėje, sukviečiantis įvairius žmones patirti kūrybiškumo magiją. Laivas veikia kaip scena, jame kuria entuziastinga menininkų, kuratorių ir kultūros entuziastų komanda. Kultūros laivas „Nemunas7“, išplaukęs į naujausią kelionę, žada suteikti išskirtinę kultūrinę patirtį visiems, kurie įlips į laivą ar įsitaisys patogiai šalia esančiame amfiteatre. Pasinerkime į naująjį šio ypatingo gamtos ir industrijos kūrinio sezoną ir sužinokime, kokie įvykiai laukia ateityje.

„Nemuno7“ atidarymas / M. Plepio nuotr.

2022 metais „Nemunas7“ Lietuvoje ir pasaulyje išgarsėjo kaip išskirtinė architektūros, meno ir kultūros vieta, kurioje daug dėmesio skiriama unikaliems lankytojų potyriams gamtos ir industrijos apsuptyje. Ne kitaip bus ir šį sezoną, nes laivas pasiūlys naujas įtraukiančias patirtis, kurios leis lankytojams dar stipriau įsitraukti į laivo gyvenimą.

Be tradicinės ekspozicijos ant denio „Tarpti“ (kuratorė Emilija Šneiderytė), smilginių šviesos objektų (autorius Linas Kutavičius), be pasakojimų apie žemkasės įtaką Kauno rajono upėms ar pionierius augalus, šiemet lankytojų laukia ir gausus muzikinių pasirodymų sąrašas, kuriuo pristatysime pripažintus ir mažiau girdėtus elektroninės muzikos kompozitorius. Atrinkti taip, kad patenkintų visų, tiek energingo ritmo laukiančių, tiek ramybės muzikoje beieškančių, skonius. Naudodama moderniausias garso ir apšvietimo sistemas, „Nemuno7“ komanda stengsis kas antrą savaitę sukurti žiūrovams svaiginančią patirtį ir pasiūlyti ne tik penktadieninius vakaro koncertus, bet ir muzikinius susitikimus vėlyvuosiuose šeštadienio pusryčiuose.

„Nemuno7“ atidarymas / M. Plepio nuotr.

Tuo tarpu laivo galerijoje galėsite susipažinti su menininko, „Post“ galerijos įkūrėjo ir parodų kuratoriaus Andriaus Pukio pakviestais skulptoriais, fotografais ar instaliacijų kūrėjais. Kultūros laivas „Nemunas7“ didžiuojasi galėdamas priimti tiek pripažintus, tiek kylančius talentus, suteikdamas menininkams platformą įvairiomis meno formomis kalbėti tvarumo ir vandens temomis, pristatyti savo naujausią kūrybą.

Svarbiausias parodų ir muzikinės programų tikslas – skatinti lankytojų kultūrinę vaizduotę, įkvėpti juos ir pasiūlyti įdomių edukuojančių pramogų. Rinkdamasi kūrėjus, „Nemuno7“ komanda atsižvelgia į įvairias nuomones, kultūrinę patirtį ir interesus, kad parengtų įvairiapusę ir kokybišką programą.

„Nemuno7“ atidarymas / M. Plepio nuotr.

2023 metais kultūros laivas „Nemuno7“ sudomins ne tik naujais renginiais, bet ir taps labiau prieinamas visai visuomenei. Laivas ir jame esantis pionierių augalų parkas kvies lankytojus nemokamai būti industrinės ir natūralios estetikos apsuptyje, o galerijoje veiksiančių parodų lankymo kaina simbolinė. „Nemuno7“ naujiena – Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro paslaugų taškas, kuriame kiekvienam lankytojui laive bus suteikiama informacija ne tik apie „Nemuno7“ veiklas, bet ir apie viso Kauno rajono turistines naujienas ir krašto pažinimo galimybes.

Kultūros laive „Nemuno7“ kiekvienas ras kuo pasimėgauti. Nesvarbu, ar esate aistringas meno žinovas, ar tiesiog ieškote unikalaus kūrybiškumo bei naujų idėjų. Nekantriai laukiame, kada galėsime jus pasveikinti ir pasidžiaugti naujuoju jaudinančiu sezonu!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA