Ant milžiniško žemėlapio dainomis ir šokiais šventė Europos įvairovę | Kas vyksta Kaune

Ant milžiniško žemėlapio dainomis ir šokiais šventė Europos įvairovę

R. Tenio nuotr.

Antradienio popietę Laisvės alėją prie Muzikinio teatro nudažė įvairių Europos tautų spalvos. Kauno moksleiviai muzikos ir šokio pasirodymais, viktorinomis ir kūrybinėmis dirbtuvėmis atšventė Europos dieną – Europos Sąjungos (ES) gimtadienį.

Tradicinis renginys prie Muzikinio teatro sodelio prasidėjo antradienį, 13 val. Ant didžiulio Europos žemėlapio viena po kitos įsikūrė įvairios Europos šalys: moksleiviai išradingai pristatė skirtingas valstybes, vyko viktorinos, vėjo malūnėlių ir suvenyrų dirbtuvės.

Kauniečiai ir miesto svečiai per trumpą laiką „apsilankė“ Vokietijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Ispanijoje, Švedijoje ir kitose Europos šalyse, kurias teatralizuotai pristatė moksleiviai.

Trumpą renginio vaizdo įrašą rasite čia.

Renginyje dalyvavo Kauno miesto „Varpo“, „Vyturio“, Kovo 11-osios, „Aušros“, „Rasos“ bei Maironio gimnazijų mokiniai, taip pat Kauno Simono Daukanto progimnazijos, M. Petrausko scenos menų ir Valdorfo mokyklų ugdytiniai, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos, Kauno raj. Akademijos Ugnės Karvelis ir Raseinių raj. Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazistai.

Primename, kad 1950 m. gegužės 9 d. pasirašyta istorinė Prancūzijos užsienio reikalų ministro Roberto Šumano deklaracija yra laikoma Europos integracijos pradžia ir kasmet švenčiama kaip ES gimtadienis.

Antradienio renginį organizavo Kauno „Europe Direct“ (ED) centras ir Kauno moksleivių techninės kūrybos centras. Kauno ED nemokamai konsultuoja gyventojus apie ES politiką, teisinę bazę, programas ir finansavimo galimybes, atsako į užklausas, organizuoja renginius aktualiomis ES temomis – protmūšį „Europrotai“, projektą „Kalėdinių žaisliukų mainai“, daugybę konferencijų, seminarų ir susitikimų.

Kaune ED informacijos centras veikia nuo 2000 m., o nuo 2018 m. projektą administruoja Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA