Į Laisvės alėją vienai dienai atkeliaus visa Europa | Kas vyksta Kaune

Į Laisvės alėją vienai dienai atkeliaus visa Europa

Europos diena Kaune / R. Tenio nuotr.

Gegužės 9 d., antradienį, 13 val. Laisvės alėjoje prie Muzikinio teatro sodelio ant didžiulio Europos žemėlapio viena po kitos įsikurs įvairios Europos šalys. Taip renginiu „Europa Laisvės alėjoje“ organizatoriai kviečia švęsti Europos dieną.

Norite kartu su Ispanijos Katalonijos regiono moksleiviais pasimokyti jų nacionalinio šokio, o gal labiau domina prancūziško, vengriško ar lietuviško šokio žingsneliai? Ateikite išmokti!

Pageidaujate trumpam atsidurti operos tėvynėje – Italijoje, o gal Paryžiaus Monmartre ir stebėti jaunųjų dailininkų kuriamus peizažus, prisiminti išmintingus „Mažojo princo“ pašnekesius, o gal visada svajojote sutikti tris muškietininkus arba paplepėti su Karlsonu? Pasitikrinti, ką žinote apie Lietuvą ar kaimyninę Latviją, o gal sublizgėjus žiniomis apie įvairių šalių įgūdžius (juk šiemet yra Europos įgūdžių metai) laimėti prizų?

Renginio dalyvių lauks ne tik inscenizuoti pasirodymai, smagios viktorinos, bet ir kūrybinės dirbtuvės – pasigaminsite Europos šalių vėliavomis papuoštą vėjo malūnėlį ar suvenyrą su baltišku simboliu.

Kauniečių ir miesto svečių laukia unikali galimybė per trumpą laiką apsilankyti Vokietijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Ispanijoje, Švedijoje ir kitose Europos šalyse, kurias teatralizuotai pristatys ir šalių kultūrinius savitumus atskleis Kauno miesto „Varpo“, „Vyturio“, Kovo 11-osios, „Aušros“, Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ bei Maironio universitetinės gimnazijų mokiniai.

Prie renginio taip pat jungsis Kauno Simono Daukanto progimnazijos, M. Petrausko scenos menų ir Valdorfo mokyklų ugdytiniai, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos, Kauno raj. Akademijos Ugnės Karvelis ir Raseinių raj. Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazistai.

Renginio organizatoriai – Kauno „Europe Direct“ centras ir Kauno moksleivių techninės kūrybos centras.

1950 m. gegužės 9 d. pasirašyta istorinė Prancūzijos užsienio reikalų ministro R. Šumano deklaracija yra laikoma Europos integracijos pradžia ir kasmet švenčiama kaip Europos Sąjungos gimtadienis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA