Kauno rajone įgyvendintas mokyklų projektas pelnė Jungtinių Tautų apdovanojimą | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone įgyvendintas mokyklų projektas pelnė Jungtinių Tautų apdovanojimą

KRS nuotr.

„Parsivežame pirmą kartą mūsų regionui skirtą Jungtinių Tautų apdovanojimą! Kauno rajono savivaldybėje įgyvendintas mokyklų viešojo ir privataus sektorių partnerystės (VPSP) projektas tapo pavyzdžiu kitoms šalims“, – savo socialinių tinklų paskyroje paskelbė vienas šio projekto partnerių Šarūnas Stepukonis.

Apdovanojimas įteiktas Atėnuose vykusiame tarptautiniame VSPS forume. JT Ekonomikos komisija Europai (UNECE) projektą apdovanojo už aplinkosaugos tvarumą, poveikio aplinkai atsparumą bei galimybę atkartoti kitur, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Pastarasis ypač svarbus, nes įkvėpėm ne tik dar tris Lietuvos savivaldybes, ne tik kitas šalis panaudoti mūsų gerąją praktiką, bet ir patys norime toliau kartoti, daryti geriau, panaudoti išmoktas pamokas. Kitą kartą forume būsime jau su Bučoje vystomu mokyklos projektu, kuris taps dar didesniu įkvėpimu“, – tvirtino Š. Stepukonis.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas sakė, kad siekdama paspartinti naujų švietimo ir sporto paskirties objektų statybą, Kauno rajono savivaldybė ieškojo įvairių finansavimo būdų. Vienas jų – viešojo ir privataus sektorių partnerystės modelis, leidžiantis statyti išsimokėtinai.

2020 metais pasirašyta sutartis su didžiausiu Baltijos šalyse privataus fondų valdytojo „BaltCap“ fondu „BaltCap Infrastructure Fund“ leido Kauno rajono savivaldybei per palyginti trumpą laiką modernizuoti Mastaičių baseiną, pastatyti Mastaičių pradinę mokyklą su vaikų darželiu, rekonstruoti Zapyškio pagrindinę ir Kačerginės pradinę mokyklas, prie jų pastatyti šiuolaikines sporto sales. Darbus atliko statybų bendrovė „Conres“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA