Skaudžiausia, kai žūsta vaikai: 5 nelaimės, kurių pasekmių buvo galima išvengti | Kas vyksta Kaune

Skaudžiausia, kai žūsta vaikai: 5 nelaimės, kurių pasekmių buvo galima išvengti

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Vaikų saugumas kelyje dažnai priklauso nuo suaugusiųjų veiksmų. Nors, atrodytų, visi vairuotojai žino, kaip transporto priemonėse reikėtų vežti vaikus, vis dar pasitaiko atvejų, kai pamirštami ne tik saugos diržai, bet ir vaikams skirtos specialios kėdutės. Apžvelgiame 5 skaudžias situacijas, kurių galėjo nebūti, jei mažųjų keleivių saugumu būtų pasirūpinta tinkamai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ ir AB Lietuvos automobilių kelių direkcija atkreipia dėmesį, kad dažniausios saugumo neužtikrinančios klaidos – neteisingas vaiko kėdutės tvirtinimas automobilyje ir vaikas per didelis arba per mažas saugos kėdutei.

Primename, kad nuo šių metų gegužės 1 d. įsigaliojo Kelių eismo taisyklių (KET) patobulinimai. Į KET įtraukta nauja rekomendacija dėl vaiko vežimo automobiliu. Rekomenduojama, kad vaikas specialioje sėdynėje, atsuktoje prieš automobilio važiavimo kryptį, būtų vežamas kaip galima ilgiau. Taip vežti vaiką naujesnio tipo sėdynėse galima iki jam sueis 15 mėnesių. Svarbu, kad vaikas būtų vežamas specialioje jo ūgiui ir svoriui pritaikytoje sėdynėje.

Su kitais KET reikalavimais transporto priemonėje vežant vaiką galite susipažinti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA