Kraupi dviejų žmonių žūtis Kaune: atskleidė daugiau detalių apie tragišką kaktomušą | Kas vyksta Kaune

Kraupi dviejų žmonių žūtis Kaune: atskleidė daugiau detalių apie tragišką kaktomušą

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/05/08 21:51
D. Biržiečio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Teisėsaugai narpliojant kraupios dviejų žmonių žūties aplinkybes, paaiškėjo, kad Kaune prieš eismą maždaug 150 kilometrų per valandą greičiu lėkęs ir į BMW įsirėžęs Šiaulių verslininkas Tomas Rauba lemtingą savaitgalį su savo žmona lankėsi Druskininkų sanatorijoje. Pora į kurortą buvo atvykusi paminėti savo santuokos jubiliejaus.

Žmona pareigūnams tvirtino, jog vyro sprendimas sėsti prie vairo jai buvo visiškai netikėtas.

Šią žinią naujienų portalui lrytas.lt pirmadienį patvirtino tragiškos avarijos tyrimui vadovavęs Kauno prokuroras Osvaldas Stadalius.

„Tuojau sugrįšiu“, – vasario 18-ąją, šeštadienio vakarą jau po procedūrų 42 metų verslininkas staiga pareiškė sutuoktinei ir sėdo prie jai oficialiai priklausančio visureigio „Mercedes Benz GL550“ vairo.

Nesulaukusi vyro, moteris skambino jam telefonu.

Kurį laiką nepavyko prisiskambinti, bet vėliau T. Rauba trumpam atsiliepė – pakartojo, jog netrukus grįš. Po šių žodžių paskutinis judviejų pokalbis nutrūko.

Praėjus maždaug valandai moteriai paskambino sūnus, kuris pranešė jai apie baisią nelaimę.

Duomenų, kad sutuoktiniai tą vakarą būtų susipykę, tyrimo metu nebuvo nustatyta.

Paslaptis tikriausiai liks neatskleista

Panašu, jog T. Rauba iš Druskininkų važiavo link savo namų Šiauliuose.

Pasiekęs Kauną, jis atsidūrė Islandijos plente, priešingos krypties eismo juostoje, kurioje jo vairuojamas „Mercedes“ rėžėsi į tiesiai važiuojantį „BMW 540“. Automobiliams suliepsnojus, žuvo T. Rauba ir BMW vairavęs 61 metų vyras.

Sužalojimus patyrė 30-metis „Škoda Octavia“ vairuotojas ir 28 metų keleivė, į kurių mašiną nuo smūgio atsitrenkė BMW.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad T. Rauba visureigį vairavo smarkiai apgirtęs (2,82 prom.). Tai – sunkus girtumo laipsnis.

Kas lėmė kraupias pasekmės sukėlusį šiauliečio poelgį, dėl kokių priežasčių jis sumanė sėsti neblaivus prie vairo, tikriausiai jau niekada nepaaiškės.

T. Rauba ir anksčiau vairavo automobilį smarkiai apgirtęs – jam Šiauliuose buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,52 prom.). Teismas jam buvo uždraudęs vairuoti transporto priemones, ir šis įpareigojimas dar galiojo iki kraupios avarijos Kaune.

Šiurpūs vaizdai išplito internete

Kauno pakraštyje, greitkelio ruože įvykusi siaubinga avarija visuomenėje sukėlė platų atgarsį.

Viešose vietose įrengtos vaizdo kameros užfiksavo, kaip vėlų vasario 18-osios vakarą, apie 22 val. 30 min., „Mercedes Benz“ vairuotojas iš Jonavos gatvės atsidūrė Islandijos plente, priešingos krypties eismo pusėje. Šie vaizdai išplito po socialinius tinklus.

Lėkdamas didžiuliu greičiu, jis rėžėsi į tiesiai priešpriešais atvažiuojantį lengvąjį automobilį „BMW 540“ – abu vairuotojai žuvo vietoje.

Per avariją smarkiai sumaitoti „Mercedes“ ir BMW iškart suliepsnojo – ypač smarkiai ugnis suniokojo avarijos kaltininko visureigį.

Tragiška avarija Islandijos plente / D. Biržiečio nuotr.

Pro šalį važiavęs žmogus iš degančio „Mercedes“ vairuotoją ištraukė dar iki pagalbos tarnybų atvykimo, o BMW vairavusio kauniečio kūnas rastas iškritęs, po priekine šio automobilio dalimi.

Vos nenušlavė dar vieno automobilio

Pareigūnai atkreipė dėmesį, jog T. Rauba ne tik smarkiai viršijo leistiną greitį, bet ir nereagavo į kitų vairuotojų perspėjimus, kurie signalizavo, matydami prieš eismą važiuojantį automobilį.

Verslininkas, priešingai, greitį prieš kraupų susidūrimą dar labiau didino.

Leistinas greitis avarijos vietoje – 90 kilometrų per valandą, o ekspertai nustatė, kad šiaulietis važiavo maždaug 140–150 kilometrų per valandą greičiu.

Pasak prokuroro O. Stadaliaus, vaizdo įrašai liudija, jog kaktomuša galėjo įvykti anksčiau, tačiau dar vieno automobilio vairuotojas paskutinėmis akimirkomis spėjo iš antros juostos pasukti į dešinę ir atsidurti pirmoje juostoje.

Tuo tarpu antra juosta už jo vykęs BMW vairuotojas kaktomušos išvengti nespėjo – 61 metų vyras žuvo vietoje, kaip ir avarijos kaltininkas. Tuo momentu „Škoda“ važiavo pirmoje juostoje.

„Viskas įvyko labai greitai ir netikėtai. „Mercedes“ prieš eismą lėkė dideliu greičiu“, – pareigūnams pasakojo „Škoda“ vairuotojas.

Tyrimą atlikę pareigūnai praėjusią savaitę bylą nutraukė, nes avarijos kaltininkas žuvo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA