Keliautojas A. Valujavičius tapo tikru herojumi ne tik Lietuvoje: vardą gerai įsiminė visas pasaulis | Kas vyksta Kaune

Keliautojas A. Valujavičius tapo tikru herojumi ne tik Lietuvoje: vardą gerai įsiminė visas pasaulis

Lrytas.lt 2023/05/03 21:25
Aurimas Valujavičius / DELFI, V. Dranginio nuotr.

Įspūdingą kelionę per Atlanto vandenyną praėjusią savaitę užbaigęs Aurimas Valujavičius tapo tikru herojumi ne tik Lietuvoje – jo vardą gerai įsiminė ir visas pasaulis.

A. Valujavičius vis dar sulaukia daugybės sveikinimų iš įvairiausių pasaulio vietų, daug dėmesio jam skyrė ir užsienio žiniasklaida.

Kai A. Valujavičius pasiekė Majamio paplūdimį, jį pasitiko gausybė tautiečių – vieni iš įvairiausių JAV kampelių, o kiti atvykę iš pačios Lietuvos. Čia jam dėmesį skyrė ir vietinis Majamio portalas bei televizija wsvn.com, kurių reporterė Robbin Simmons kaunietį atvyko pasitikti ir į prieplauką.

„Galbūt jie ir nebuvo su juo susitikę, bet šie žmonės jaučiasi pažįstantys A. Valujavičių“, – sakė R. Simmons.

Dalis pasitikti A. Valujavičių atvykusių lietuvių taip pat atsidūrė reportaže.

„Tai fantastiška kelionė ir mes labai didžiuojamės šiuo vaikinu“, – wsvn.com sakė A. Valujavičių sutikti atvykęs Edgaras Lauce.

„Manau, kad tai didžiausias iššūkis, apie kokį tik galiu pagalvoti, – sakė Viktoras Jutasi, – žinote, tai didžiausias įvykis mano gyvenime.“

„Lietuva tokia maža šalis ir manau, kad dabar ji bus labiau žinoma. Tai didžiulis dalykas“, – sakė Lena Laukavičius.

Be to, wsvn.com A. Valujavičių yra kalbinę ir anksčiau, jam dar esant vandenyne.

„Tai gyvenimo patirtis, kai gali būti tik su savimi daugiau nei tris mėnesius. Jokių žmonių, jokio fizinio kontakto – nieko“, – tąkart sakė keliautojas.

Aurimas Valujavičius / A. Valujavičiaus nuotr.

Šį istorinį įvykį nušvietė ir bnn.network, kurie priminė, kad A. Valujavičiaus kelionė buvo skirta lietuvių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlanto vandenyną 90-osioms metinėms paminėti.

Jie taip pat nepamiršo ir skambiai nuaidėjusios A. Valujavičiaus citatos, kuomet jis jau buvo prie pat Majamio krantų: „Siekite savo svajonių – kiekvienas turi savo Atlanto vandenyną“.

Bnn.network gyrė A. Valujavičių ir sakė, kad „Jis tapo įkvėpimu daugeliui žmonių, svajojančių pasiekti neįmanomus dalykus. Jis yra pavyzdys, kaip ryžtingai ir atkakliai galima pasiekti savo tikslų. Lietuvos irkluotojas taip pat padėjo Lietuvai atsidurti žemėlapyje ir garsinti šalies pasiekimus.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA