Tūkstantinė sirgalių minia renkasi į „Žalgirio“ areną | Kas vyksta Kaune

Tūkstantinė sirgalių minia renkasi į „Žalgirio“ areną

Žalgiris.lt / „Kas vyksta Kaune“ inf. 2023/05/03 19:33
Į Žalgirio areną renkasi fanai / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą tūkstantinė sirgalių minia išsirikiavo prie „Žalgirio“ arenos. Čia šįvakar žūtbūtinį mūšį namuose Kauno „Žalgiris“ pasitinka su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „FC Barcelona“.

Kauno „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris naujienų portalą informavo, jog arenoje šįvakar susirinks daugiau nei 15 tūkstančių žiūrovų. Organizacija pasirūpino visus fanus aprengti žaliais ir baltais, specialiai atkrintamosioms skirtais marškinėliais.

Serija keliasi į Kauną: žalgiriečiai namų arenoje siekia pratęsti Eurolygos sezoną

„Organizuotai bilietų „Barca“ nepirko nė vieno“, – teigė A. Kiveris, vadinasi, „Žalgirio“ arenoje už raudonai mėlynus sirgs nebent pavieniai savarankiškai bilietus įsigiję katalonų fanai.

Tuo metu „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis antradienį spaudos konferencijoje teigė, kad komanda dar turi rezervo, kurį privalo išnaudoti.

„Serija grįžo į Kauną. Gaila, kad sugrįžome tuščiomis, – kalbėjo K. Maksvytis. – Manau, kad antrosiose rungtynėse nedaug trūko iki pergalės. Bendrai paėmus, antrosiose rungtynėse pakėlėme savo fiziškumą ir laikėmės mače dėka savo pagerėjusio puolimo. Vis dar sukame galvas, kaip sumažinti varžovų pelnomų taškų skaičių. Jie įmeta per daug. Pirmosiose rungtynėse įmetė 91 tašką, antrosiose – 89.

Dar turime didžiulį rezervą gynyboje. Jeigu puolimas buvo netoli maksimumo, tai gynyboje šį kartą nepavyko padaryti to, ką darėme visą sezoną. Vis tik gavome per daug taškų ir tas mums kainavo rungtynes. Serija grįžta į Kauną, esame visi pasiruošę, sveiki, motyvuoti ir tikimės pasiekti revanšą.“

Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / R. Tenio nuotr.

Mintimis prieš trečiąsias serijos rungtynes „Žalgiris Insider“ tinklalaidėje kartu su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku dalijosi žaliai baltų trenerių štabo atstovas Gintaras Krapikas.

„Skaičiai nemeluoja. Nepaisant to, kad antrosios serijos rungtynės buvo ženkliai geresnės nei pirmosios, bet pergalės negavome ir grįžome namo su rezultatu 0-2. Kaip bebūtų, iš antrųjų rungtynių galime paimti kryptį, kad fiziškumas ir agresyvumas turi būti nemažesnis, o kai kur netgi ir didesnis. Tokį lygį dalinai turėjome sezono metu, ypač žaisdami namuose. To mums labai reikės. Be to tikėtis teigiamos rungtynių baigties net nėra įmanoma“, – aiškino treneris.

Po dviejų pirmų mačų varžovų aikštėje 0:2 atsiliekantys žalgiriečiai sieks sušvelninti serijos rezultatą ir pratęsti sezoną Eurolygoje. Prieš būsimą susitikimą apie būsimą rungtynių atmosferą bei jų svarbą su „Žalgiris TV“ kalbėjosi puolėjas Arnas Butkevičius.

„Esame susikaupę, ruošiamės rungtynėms kaip įprastai. Aišku, laukiame dvikovos, nes žaisime savo arenoje, žinome, kiek susirinks sirgalių, kokia turėtų būti įspūdinga atmosfera. Visi stengiasi neįsileisti per daug emocijų. Juntamas susikaupimas ir laukiame rungtynių“, – teigė A.Butkevičius.

Pirmajame serijos susitikime Barselonos „Palau Blaugrana“ arenoje žalgiriečiai varžovams nusileido skaudžiu skirtumu (69:91). Pagerinę žaidimą Kazio Maksvyčio auklėtiniai antrajame susitikime serijoje rimtai kibo į atlapus Šarūno Jasikevičiaus treniruojam klubui, tačiau šeimininkai laimėjo susitikimą rezultatu – 89:81.

Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „FC Barcelona“ / „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

A.Butkevičiaus teigimu, „Žalgiris“ turi būtinai pagerinti gynybą prieš komandą, kuri serijoje renka vidutiniškai po 90 taškų. Jis tikino, kad žalgiriečiai supranta, koks svarbus yra šis serijos mūšis.

„Turime pasidaryti tinkamas išvadas, kurias ir padarėme. Belieka viską įgyvendinti rungtynėse. Vis tiek didžioji dalis mūsų problemų slypi gynyboje, nemažai šnekame apie tai. Sieksime tuos dalykus ištaisyti, – tvirtino A.Butkevičius. – Tai ir komandinė gynyba, kas išeina iš mūsų taktikos.

Yra nesusikalbėjimo susikeitimo gynyboje. Antrose rungtynėse nesusikalbėjimo jau buvo mažiau. Siektinas dalykas yra tai, kad to nesusikalbėjimo apskritai nebūtų. Matome, kad norėdami žaisti su „FC Barcelona“ turime būti ties savo potencialo riba. To mums dar šiek tiek trūksta.“

Primename, jog Eurolygos ketvirtfinalio serijos trečiosios rungtynės „Žalgirio“ arenoje prasidės trečiadienį 19.44 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA