E. Dragūnas abejoja dėl koncerto Kauno stadione: viskas paruošta, tik nėra vieno parašo | Kas vyksta Kaune

E. Dragūnas abejoja dėl koncerto Kauno stadione: viskas paruošta, tik nėra vieno parašo savivaldybė įvardijo nuomos kainą

R. Tenio, Indrės Pix nuotr.

Balandžio antroje pusėje pasirodžius informacijai, kad Egidijus Dragūnas žvalgosi ir galbūt surengs koncertą Dariaus ir Girėno stadione, trečiadienį naujienų portalas atlikėjo paklausė, ar jau žinoma pasirodymo data. E. Dragūną pagavome dvejonėse – parašas ant sutarties turi būti padėtas rytoj, tačiau centrinė koncerto figūra jo dar nesuraitė. Lietuvos scenos žvaigždė laukia savotiško kritinio stumtelėjimo, paraginimo iš savo fanų Kaune.

Sutartis yra, parašo – dar ne

„Nelabai žinau, ką šiuo metu komentuoti. Mes labai abejojame. Šią minutę turime pasirašyti galutinę sutartį su stadionu ir aš iš labai žmogiškos pusės galvoju, ar man reikia to heito, to streso. Lyg viską turiu – gražų vaiką ir ramybę. Nuostabiai jaučiuosi kurį laiką gyvendamas be pavydo“, – trečiadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ sakė E. Dragūnas.

Jis pridūrė sutartį turintis prieš save, tačiau jos dar nepasirašęs.

„Be galo sudėtingas projektas. Į vidų stadionas talpina daugiau kaip dvi „Žalgirio“ arenas. Turbūt, trūksta, kad fanai pasistuksentų ir sakytų, kad reikia, trūksta tokio šimtaprocentinio užtikrintumo. Pradirbome dvi savaites, nemiegojome, susistatėme visus planus, kaip tai turėtų atrodyti ir nesuniokotume stadiono, suradome techniką.

Pirmą kartą ruošiame tokį renginį, nėra jokios patirties, niekur nepaklausi, kokios klaidos buvo. Tai be galo sudėtingas dalykas. Šiandien turime pasigaminę plakatus, pasidarę kainodarą, susitarę su Ukrainos grupe, kuri irgi atvyksta, apmąstę, kaip po renginio galėsime paremti“, – kalbėjo žymus atlikėjas.

Egidijus Dragunas / L. Gričiaus nuotr.

Pasak E. Dragūno, viskas paruošta, tik nėra vieno parašo, kurį reikia padėti ir po kurio atgal kelio nebus. Parašas turi būti padėtas rytoj ryte. Pašnekovas teigė užėjęs ir į „Kas vyksta Kaune“, paskaitęs kai kuriuos komentarus ir susimąstęs, kad labai daug žmonių šiais laikais yra piktų, susipriešinusių.

„Kaip galvojate, kaunieti, ar patempsime šitą dalyką? – į kauniečius per žurnalistą kreipėsi E. Dragūnas. – Viskas aptarta, padaryta, tiesiog žmogiškai baisu. Kovoja širdis su protu. Tai yra labai atsakingas darbas ir negerai būtų padaryti atmestinai. Įsivaizduoju, kiek darbo, pinigų įdėta į tą patį stadioną ir tiesiog negali suklysti. Tai didelė didelė didelė atsakomybės, kurią mes suprantame.“

Karo akivaizdoje rasti įkvėpimą sunku

„Galiu pasakyti, kad po visų tų įvykių buvau žmogiškai pažeistas ir nelengva buvo tai stebėti. Aš visą gyvenimą buvau ginklų priešininkas, man žmogus su ginklu yra pavojus. Pirminė problema atsiranda, kai sukuriamas ginklas, nuo jo viskas prasideda.

Nešneku apie gyvūną, o kai šaudo žmonės į žmones, man tai yra tragedija. Ir, tiesą sakant, kadangi esu jautrus, kūrybingas žmogus, menininkas, paskutiniu metu man sunku kurti ir linksmintis, kai matau tokią situaciją pasaulyje“, – atviras buvo E. Dragūnas.

Egidijus Dragūnas / Indrė PIX nuotr.

Jis patikino, kad ukrainiečių grupės „Kazka“ pakvietimas „apšildyti“ koncertą „nėra kažkoks apmąstytas ėjimas, kad čia iš kažko išsivartyčiau“.

„Turiu Ukrainoje daug draugų ir daug metų esu pažįstamas su grupės vadybininku, garsiu prodiuseriu Jurijumi Nikitinu, – paaiškino E. Dragūnas. – Ką tik kalbėjau su Marijumi Adomaičiu – Ten Walls, grįžusiu iš Kyjivo, kur grojo. Diskutavome, kad jaunimas ten drąsiai nusiteikęs, bet kaip jauni žmonės, jie nori ir pailsėti, pasilinksminti. Marijus sakė, kad jie labai stipriai nusiteikę, patriotiški.“

Pašnekovas sakė šiandien galvojęs, kad nenorėtų kurį laiką groti, kol visa tai vyksta.

„Stebiu žmones ir man labai liūdna, kad jie supriešinti, vieni kitiems prikabinę etiketes, kažkuo vadina, visuomenė suskaldyta ir nėra elementaraus žmogiškumo. Vienas aukštesnis, kitas didesnis, kitas storesnis, kitas žydrom akim, kitas rudom. Visi žmonės skirtingi, bet turi būti kažkokia pagarba vienas kitam. Kartais norisi tiesiog išvažiuoti į gamtą, paklausyti, kaip paukščiai čiulba ir vanduo čiurlena“, – ramiąją savo pusę atskleidė E. Dragūnas, pridūręs, kad kauniečių palaikymas turės įtakos jo galutiniam sprendimui dėl stadiono šou.

Domisi ne vienas atlikėjas

Kauno vicemeras Tomas Jarusevičius naujienų portalui trečiadienį pateiktame komentare patvirtino, kad nemažai šou verslo atstovų pastaruoju metu domisi Dariaus ir Girėno stadionu, nes tai yra vienintelė tokio masto erdvė Lietuvoje, galinti sutalpinti apie 30 tūkst. ar net daugiau žiūrovų.

Dariaus ir Girėno stadionas / KMS nuotr.

„Iki šiol atlikėjams Lietuvoje atskaitos tašku ir netgi savotišku pripažinimu tapdavo surengti didieji koncertai „Žalgirio“ arenoje. Dabar naujasis stadionas tapo dar didesniu ir labiau geidžiamu iššūkiu“, – nurodė T. Jarusevičius.

Pasak jo, dėl koncerto organizavimo Dariaus ir Girėno stadione jokie specialūs susitarimai su miesto savivaldybe nereikalingi. Iš anksto derinti paprastai reikia tuos renginius, kurie vyksta viešose miesto erdvėse.

„Stadionas drauge su atgimusia Sporto hale šiuo metu yra administruojami laikino operatoriaus. Kol ieškoma koncesininko, šių objektų valdymas patikėtas sporto mokyklai „Startas“. Jų nuomos sąlygos aiškiai apibrėžtos taisyklėmis, kurias patvirtinusi Kauno miesto taryba“, – paaiškino T. Jarusevičius.

Kaip įvardijo vicemeras, vienos dienos renginiui stadiono erdvių nuomos kaina siekia 12 tūkst. eurų neįskaičiuojant elektros ir valymo paslaugų kaštų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA