Švarinimosi akcijos metu Veršvų piliakalnyje bei jo apylinkėse atrastos negerovės | Kas vyksta Kaune

Švarinimosi akcijos metu Veršvų piliakalnyje bei jo apylinkėse atrastos negerovės

Kauno Etninio Paveldo bendruomenės „Kauno Veršva“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ Kauno Etninio Paveldo „Kauno Veršva“ bendruomenė informavo apie per švarinimosi akciją Veršvų piliakalnyje bei jo apylinkėse atrastas negeroves. Kauno miesto savivaldybės atstovai tikina – specialistai viską užfiksavo ir patikėjo darbus atlikti „Kauno švarai“.

Paskutinįjį balandžio šeštadienį Etninio Paveldo bendruomenės „Kauno Veršva“ nariai kartu su LSDP Kauno sk. Vilijampolės-Aleksoto grupės nariais organizavo švarinimosi akciją Veršvų piliakalnyje bei jo apylinkėse.

Į talką susirinko 12 neabejingų gamtai aktyvistų, kurie, nepagailėję triūso, sutvarkė tiek piliakalnį, tiek jo apylinkes. Po švarinimosi akcijos aplinka nepaprastai išgražėjo.

Visgi, bendruomenės nariai atrado ir daug negerovių, kurias, anot jų, sukūrė čia aplinkui gyvenantieji.

„Buvo atrasti du įsisenėję, didžiuliai, nuolat pasipildantys žaliųjų atliekų sąvartynai, kurių sutvarkymui ir išvežimui reikalingas jau miesto vykdomosios valdžios įsikišimas ir pagalba“, – rašoma „Kauno Veršva“ bendruomenės laiške.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl situacijos išsiaiškinimo kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę. Savivaldybės atstovė patikino, jog į nurodytą vietą buvo nuvykę Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai.

„Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai viską užfiksavo ir patikėjo darbus atlikti „Kauno švarai“, – situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA