Kauno rajone prasidėjo piligriminis žygis „Camino Lituano“ keliu | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone prasidėjo piligriminis žygis „Camino Lituano“ keliu

„Camino Lituano“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šeštadienio rytą Kauno rajone prasidėjo sezono atidarymo piligriminis žygis „Camino Lituano“.

Balandžio 29-ąją dieną renginio organizatoriai pakvietė į pėsčiųjų žygį viena iš Kauno rajone besidriekiančio kelio atkarpų Žemaitkiemis-Raudondvaris. Tačiau „Camino Lituano“ šia diena nesibaigia – kelias yra parengtas savarankiškam žygiavimui per visą Lietuvą.

„Žygiuoti galėsite vieną dieną, savaitgalį ar ilgiau. Šis sezono atidarymo žygis yra puiki proga pažinti „Camino Lituano“ kelio bendruomenes, unikalią jų kultūrą ir istoriją – Mažuosius Pasaulio Centrus, surasti pakeleivių ateičiai“, – socialinio tinklo „Facebook“ renginio kvietime pabrėžė organizatoriai.

Camino Lituano – per visą Lietuvą besidriekiantis, daugiau nei 500 km ilgio šiuolaikinis piligrimų kelias, priklausantis tarptautiniam Šv. Jokūbo kelių tinklui. Ėjimas šiuo keliu – puiki proga ne tik atitrūkti nuo kasdienės rutinos, geriau pažinti savo kraštą, sutikti įkvepiančių pažinčių, bet atrasti save.

„Įveikę apie 17 km maršrutą pakeliui turės galimybę apsilankyti Žemaitkiemio dvare, pasigrožėti vaizdais nuo Piepalių piliakalnio, apžiūrėti Tradicinių amatų centro ekspoziciją. O kelio pabaigoje Raudondvario dvare žygio dalyvių lauks gardžios vaišės“, – pranešė organizatoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA