Raudondvario trijulių komanda pasiryžusi Lietuvai nutiesti kelią į Paryžiaus olimpiadą (foto) | Kas vyksta Kaune

Raudondvario trijulių komanda pasiryžusi Lietuvai nutiesti kelią į Paryžiaus olimpiadą (foto)

Raudondvario 3x3 komanda „Hoptrans“ / E. Mališausko ir J. Kinderytės nuotr.

Antradienį Raudondvario dvare naujojo sezono planus pristatė Raudondvario „Hoptrans“ krepšinio trijulių komanda, kuri šiuo metu FIBA pasaulio reitinge rikiuojasi antra, į priekį užleisdama tik Ubo „Huishan“ ekipą iš Serbijos. Tokių aukštumų Lietuvos trijulių klubinis krepšinis dar nematė – iki šiol aukščiausiai buvo užkopta iki 4-osios reitingo pozicijos.

Anksčiau komanda vadinosi Šakių „Gulbele“, tačiau šiemet ją pradėjo globoti nauji rėmėjai: Kauno rajono savivaldybė, logistikos kompanija „Hoptrans“ bei klinika „Nordclinic“, todėl pasikeitė ir pavadinimas. Klubo emblemoje atsirado tauras, kuris yra ir Kauno rajono savivaldybės herbe.

„Hoptrans“ komandą sudaro geriausi Lietuvos reitingo žaidėjai: Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vigelis, Marijus Užupis, Paulius Beliavičius ir Modestas Kumpys.

Jau netrukus, balandžio 29-30 dienomis Uconomijoje (Japonija) startuos aštuonis mėnesius truksiantis 3×3 krepšinio FIBA Pasaulio turas, kuriame dalyvaus ir Raudondvario komanda, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos 3×3 krepšinio asociacijos direktorius Ignas Grinevičius sakė, kad itin svarbu fiksuoti gerus rezultatus trijulių klubiniame krepšinyje, nes čia renkami reitingo taškai, kurių daugiausiai sukaupusios trys šalys bus apdovanotos kelialapiais į 2024 metais Paryžiuje vyksiančias Olimpines žaidynes.

Raudondvario 3×3 komanda „Hoptrans“ / E. Mališausko ir J. Kinderytės nuotr.

Šiuo metu Lietuvos vyrų rinktinė pasaulyje žengia trečia, ši pozicija garantuotų debiutą kitąmet vyksiančiose Olimpinėse žaidynėse. Didelę dalį reitingo taškų Lietuvai renka Raudondvario „Hoptrans“. M. Užupis ir M. Kumpys yra šalies 3×3 krepšinio rinktinės kandidatai.

„Dedame į jus dideles viltis tikėdami, kad Olimpinėse žaidynėse turėsime dvi Lietuvai atstovaujančias krepšinio komandas“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Tikimės išlikti antroje reitingo vietoje, bet bus labai sudėtinga, – kalbėjo P. Beliavičius. – Reikės rimtai pakovoti ir tikėtis, kad nebus traumų. Visą vasarą bandysime patekti į svarbiausius turnyrus ir pririnkti taškų, kad jų užtektų Lietuvai tiesiausiu keliu patekti į Olimpiadą.“

Trijulių krepšinis yra viena sparčiausiai populiarėjančių sporto šakų pasaulyje. Lietuvos trijulių krepšinio tėvu vadinamas buvęs krepšininkas, režisierius ir prodiuseris Rolandas Skaisgirys. Jo iniciatyva įvyko pirmieji šalyje trijulių turnyrai, buvo įkurta Lietuvos 3×3 krepšinio asociacija.

Valerijus Makūnas / E. Mališausko ir J. Kinderytės nuotr.

Meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad prie šios šakos populiarinimo aktyviai prisideda ir Kauno rajono savivaldybė. 2019 metais Raudondvaryje buvo surengtas „Raudondvaris Challenger“ turnyras, kuriame dalyvavo stipriausios Europos 3×3 krepšinio komandos. 2021 metais Garliavoje vyko Lietuvos profesionalų, o sekančiais metais – pirmasis Kauno rajono trijulių mėgėjų čempionatas, kuriame dalyvavo net 110 ekipų. Varžybas organizavo Kauno rajono savivaldybė, LKF ir krepšinio mokykla „Tornado“.

Gražių pasiekimų turi ir jaunieji Raudondvario gimnazijos krepšininkai, kurie tapo Lietuvos mokyklų žaidynių 3×3 krepšinio čempionais. Rokiškyje vykusiose finalo varžybose Raudondvario gimnazijos komandą sudarė Osvaldas Sidaravičius, Simas Vaitkevičius, Mantas Šiaulaitis, Nedas Naujokas ir Jonas Zienius. Komandą treniruoja Gintaras Daugėla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA