„Top Sport“ skirta 15 tūkst. eurų bauda | Kas vyksta Kaune

„Top Sport“ skirta 15 tūkst. eurų bauda

BNS 2023/04/24 11:46
Asociatyvi / Bendrovės archyvo nuotr.

Viena didžiausių šalies lažybų bendrovių „Top Sport“ turi sumokėti Lošimų priežiūros tarnybos skirtą 15 tūkst. eurų baudą už netinkamus vaizdo įrašus jos lažybų vietose, nutarė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas balandžio 18 dieną atmetė „Top Sport“ skundą. Teismas mano, kad įmonei skirta maksimali bauda yra proporcinga pažeidimams ir adekvati, tarnybos sprendimas yra teisėtas bei pagrįstas.

Ginčas kilo po to, kai Lošimų priežiūros tarnyba gavo fizinio asmens skundą, kad jis buvo pateikęs prašymą neleisti jam lošti, bet pernai sausį ir vasarį kelis kartus jis vis tiek buvo įleistas į bendrovės lažybų punktą Vilniuje.

Tarnyba, patikrinusi įmonės biurą ir lošimų vietas, nustatė, kad įmonės pateikti vaizdo įrašai yra nekokybiški, todėl ji pažeidė įstatymą, pagal kurį įrašuose turi aiškiai matytis veiksmai su pinigais, be to, ji neišsaugojo konkrečių dienų, kai žmogus buvo įleistas lošti, visos paros vaizdo įrašų.

„Top Sport“ skunde teigė, kad jos vaizdo įrašymo sistema buvo tinkama, lažybų punkto ir automatų salono Žirmūnų gatvėje įrašai leido identifikuoti konkretų asmenį, todėl tarnybos teiginiai apie nepakankamą vaizdo ryškumą yra neteisingi.

„Įstatyme (…) įtvirtintas reguliavimas, atsižvelgiant į vartojamas sąvokas „aiškiai matyti“, „atliekančių operacijas su pinigais kasoje, veiksmai“, „atliekančių operacijas su pinigais, veiksmai“, (…) negali būti aiškinamas abstrakčiai kaip aiškina pareiškėja“, – rašoma teismo nutartyje.

„Tai, kad (…) vaizdo įrašai leido identifikuoti asmenį, nes jis save atpažino, (…) savaime nereiškia, kad vaizdo ryškumas yra pakankamas“, – pridūrė teismas.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA