Prezidentas ir ministras sveikina K. Smoriginą su jubiliejumi | Kas vyksta Kaune

Prezidentas ir ministras sveikina K. Smoriginą su jubiliejumi

„Bardai LT“ nuotr.

Teatro ir kino aktorius, režisierius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Kostas Smoriginas šiandien švenčia 70-metį. Iš Šančių kilusį menininką šeštadienio rytą pasveikino prezidentas Gitanas Nausėda ir kultūros ministras Simonas Kairys.

„Galvodami apie mūsų gyvenimą lydinčius, kartu bendrabūvio prasmę, o ir visos Lietuvos raidą bei kaitą atskleidžiančius kūrėjus, išsyk remiamės į tuos, kurių veikla atmintyje įsirėžia labiausiai: nuo Tamulevičiūtės dešimtuko iki Aktorių trio – jau beveik penkis dešimtmečius esame Jūsų profesionalumo, meninių pasiekimų ir atsidavimo kasdieniam darbui liudininkai“, – rašoma G. Nausėdos sveikinime.

Pasak prezidento, visa Lietuva dėkinga K. Smoriginui už pagarbos kūrybai ir publikai pavyzdžius, taip pat už nepamirštamu balso tembru pristatytas didžiųjų pasaulio teatro lobyno vaidmenų ir lietuviškosios poezijos tekstų interpretacijas.

Šalies vadovas aktoriui palinkėjo daug tvirtos sveikatos ir kasdienybės šilumos.

„Sveikinu Jus, vieną žymiausių ir mėgstamiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių, jubiliejinio gimtadienio proga. Džiaugiuosi, kad jį pasitinkate koncertuodamas kaip dainų kūrėjas ir atlikėjas. Dėkoju už indėlį į Lietuvos teatro ir kino meną, jo garsinimą svetur, aktoriaus meistrystę, įspūdingus bei nepamirštamus vaidmenis. Linkiu stiprios sveikatos ir dar ilgų kūrybos metų“, – K. Smoriginą oficialiai pasveikino ir S. Kairys.

K. Smoriginas gimė ir užaugo Šančiuose. 1960–1971 m. mokėsi Kauno 19-oje pradinėje ir 6-ojoje vidurinėje mokykloje. 1971–1975 m. studijavo Valstybinėje konservatorijoje (kurso vadovės Dalia Tamulevičiūtė ir Irena Bučienė), 1975–1999 m. ir nuo 2004 m. – Jaunimo teatro aktorius ir režisierius.

Studijuodamas pradėjo kurti dainas pagal lietuvių poetų žodžius, tapo vienu iš naujo aktorinės dainos žanro – dainuojamosios poezijos – kūrėjų. 1995–1998 m. kartu su aktoriais Sauliumi Bareikiu ir Olegu Ditkovskiu subūrė „Aktorių trio“, koncertavo Lietuvoje ir užsienyje, išleido keletą albumų.

Apdovanotas SSRS valstybine premija (1987, su kitais), Kristoforo (1999), Lietuvos nacionaline premija (2001), ordino Už nuopelnus Lietuvai Riterio kryžiumi (2007).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA