Paauglių tvirkinimu kaltinamam R. Jakščiui teismas leido užsegti apykoję | Kas vyksta Kaune

Paauglių tvirkinimu kaltinamam R. Jakščiui teismas leido užsegti apykoję

BNS / Ingrida Steniulienė 2023/04/21 18:43
K. Čachovskij, Šiaulių AVPK, R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Paauglių tvirkinimu ir kitais nusikaltimais kaltinamam Remigijui Jakščiui penktadienį Kauno apylinkės teismas dviem mėnesiams skyrė intensyvią priežiūrą ir leido užsegti apykoję, apribojo galimybes išeiti iš namų.

Teismas tenkino prokuroro prašymą, kuriame taip pat siūlyta išleisti R. Jakštį iš namų tik valandai per parą.

„Teismas pilnai tenkino prokuroro prašymą – paskirta apykojė ir kad vieną valandą gali išeiti apsipirkti“, – BNS sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Kaip pranešė teismas, kaltinamajam nurodyta tinkamai dėvėti elektroninį prietaisą, nebendrauti, neieškoti ryšių su nepilnamečiais asmenimis ir nesilankyti vietose, kuriose lankosi nepilnamečiai, būti savo gyvenamosios vietos adresu visą laiką, išskyrus vieną valandą per parą, kai jam leidžiama išvykti iš namų Kauno miesto ribose.

Nutartis per septynias dienas dar gali būti skundžiama.

Kauno gyventojams pranešus apie nepilnamečio apsilankymą pas vyrą, teistą už seksualinius nusikaltimus, pareigūnai vieną paauglį rado pasislėpusį name esančioje nišoje. Dėl šio įvykio pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo.

R. Jakštys pernai buvo nuteistas už nepilnamečių berniukų seksualinį tvirkinimą. Trečiadienį teismas patenkino Probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus teikimą ir anksčiau už nepilnamečių tvirkinimą nuteistam R. Jakščiui skirtą laisvės apribojimo bausmę pakeitė į 90 parų areštą. Ši nutartis taip pat yra neįsiteisėjusi ir dar gali būti skundžiama.

Anksčiau išnagrinėtoje byloje, kurioje R. Jakštys nuteistas už nepilnamečių seksualinį tvirkinimą, nustatyti keturi nukentėję nepilnamečiai, šiuo metu nagrinėjamoje – trys.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, policija praeito trečiadienio vakarą, apie 20.25 val., gavo pranešimą, jog Kaune, Pasimatymo akligatvyje, pas 25-erių vyrą pastebėtas nepilnametis asmuo.

Nepilnametį, gimusį 2008 metais, policija aptiko pasislėpusį gyvenamajame name esančioje nišoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA