Fanų norai virsta realybe: miesto centre išdygs ekranas „Žalgirio“ sirgaliams | Kas vyksta Kaune

Fanų norai virsta realybe: miesto centre išdygs ekranas „Žalgirio“ sirgaliams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečiai nenustygsta vietoje, mat Kauno „Žalgiris“ pateko į atkrintamąsias Eurolygos varžybas, tačiau ne visi sirgaliai galėjo įsigyti bilietus į varžybas. Todėl miesto valdžiai pasiūlė idėją įrengti ekraną, per kurį būtų galima drauge žiūrėti ir palaikyti savo komandą. Norai buvo išgirsti – Kauno savivaldybė nusprendė pastatyti ekraną miesto centre.

„Prašau, susisiekite su Matijošaičiu, kad įrengtų žaliai baltų fanų zoną rotušėje, kad būtų kur stebėti atkrintamąsias“, – idėją pasiūlė užkietėjęs „Žalgirio“ palaikytojas Edgaras.

Šeštadienį šią mintį „Kas vyksta Kaune“ perdavė savivaldybei ir paklausė, ar planuojama mieste statyti ekraną sirgaliams, o ketvirtadienį savivaldybės atstovai pranešė gerą žinią.

„Matant, kokį didelį ažiotažą sukėlė artėjanti „Žalgirio“ akistata su „Barcelona“ ir jau pirmąją dieną prekyboje nebelikus bilietų į areną, Kauno miesto savivaldybė kviečia stebėti trečiąsias serijos rungtynes po atviru dangumi.

Jau nuspręsta didelių matmenų LED ekraną įrengti šalia Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios. Nepriklausomybės aikštė prie vadinamojo Soboro tampa tradicine krepšinio aistruolių susibūrimo vieta stebint svarbiausius krepšinio mačus“, – pranešė Kauno savivaldybė.

Anot miesto atstovų, svarstoma ir dėl antros galimos vietos ekranui įrengti.

Pirmas dvi ketvirtfinalio rungtynes „Žalgiris“ sužais išvykoje balandžio 26 ir 28 dienomis, o šiuos mačus, prasidėsiančius 21 val. Lietuvos laiku, sirgaliai galės stebėti „Žalgirio“ arenoje.

Kauno krepšinio mekoje bus įrengti du didžiuliai ekranai, per kuriuos bus galima mėgautis aukščiausios kokybės vaizdo transliacija. Gerbėjai galės įsikurti tiek prie didžiojoje salėje įrengtų staliukų, tiek arenos tribūnose, įsigyti užkandžių bei gaiviųjų gėrimų.

Trečiosios rungtynės numatytos gegužės 3 d. Kaune. Jeigu serijoje iki trijų pergalių prireiks ketvirtojo susitikimo, jis Nemuno saloje vyktų gegužės 5 d. Penktų rungtynių Barselonoje data numatyta gegužės 9 d.

Į Eurolygos ketvirtfinalį patekęs „Žalgiris“ kovos dėl galimybės rungtyniauti finalo ketverte. Gegužės 19–21 dienomis pirmą kartą istorijoje pusfinalių ir finalų kovos vyks Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA