Eurolygos finalo ketvertą Kaune režisuojantis T. Skamaročius: „Žalgirio“ sirgaliai – nurauti | Kas vyksta Kaune

Eurolygos finalo ketvertą Kaune režisuojantis T. Skamaročius: „Žalgirio“ sirgaliai – nurauti

delfi.lt / Vygantas Tuzas 2023/04/19 20:01
Asociatyvi / „Žalgirio“ sirgaliai / R. Tenio nuotr.

Kitą savaitę prasidės Eurolygos atkrintamosios varžybos, į kurias prasibrovė ir Kauno „Žalgiris“. Dėl to natūraliai pagrindo turi ir svajonė Lietuvos komandą išvysti finalo ketverte, kuris gegužės mėnesį vyks Laikinojoje sostinėje. Delfi TV „Sporto bare“ apsilankė transliacijų režisierius ir būtent šio renginio dirigentas Tomas Skamaročius.

Tomas jau 15 metų dirba su krepšinio transliacijomis, iš jų net 12 metų su Eurolyga, režisavo ne vieną finalo ketverto etapą, turėjo praktikos ir su olimpinėmis žaidynėmis, kitų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatais.

„Žalgirio“ sirgaliai / A. Aleksandravičiaus nuotr.

„Bagažą patirties tikrai turiu nemažą. Kuo labiausiai galiu pasigirti, tai tuo, kad nuo 2009 metų esu praleidęs tik dvi „Žalgirio“ namų rungtynes Eurolygoje. Vienas praleidau dėl sūnaus gimimo, o kitas – dėl darbo pasaulio ledo ritulio čempionate.

„Žalgirio“ Eurolygos rungtynės man visada buvo didžiulis prioritetas, pats mėgstamiausias darbas, kokį gaunu“, – prisipažino režisierius.

Artėjantis finalo ketvertas Kaune T. Skamaročiui bus jau šeštas, bet jis neslepia, jog šis kartas – ypatingas, nes renginys vyks jo gimtajame mieste Kaune.

„Jaudulys bus kitoks. Kai pradėjau dirbti Eurolygoje, prieš tuos 12 metų, aš dažnai kalbėjau, kad „Final Four“ renginys tikrai kažkada vyks Kaune ir tai dažniausiai visiems juoką kėlė. Aišku, mūsų šalis ekonomiškai gal nėra pati patraukliausia, bet meilė krepšiniui nugalėjo. Džiugu, kad organizatoriai leido tam įvykti.

Dabar daug diskutuojame, daug produkcijai svarbių žmonių jau aplankė Kauną, jau vyksta paruošiamieji darbai. Aš, kaip krepšinio fanas ir kaunietis, iš savo pusės taip pat ruošiu siurprizų. Manau, jog sugebėsime Kauną parodyti pačiomis gražiausiomis spalvomis, iš ten gyvenančio žmogaus perspektyvos“, – pasakojo T. Skamaročius.

Tomas Skamaročius / K. Gudžiūnienės nuotr.

Pasak šios srities profesionalo, Lietuvos jėga rengiant transliacijų produkciją tik auga. Komandose kiekvienais metais galime matyti vis daugiau lietuvių ir Tomą tai džiugina.

„Kaip ir visada finalo ketvertuose, arenoje bus daug sumontuota įvairios įrangos. Labai džiaugiuosi, kad visą komandos branduolį sudarys lietuviai. Mūsų vis daugėja.

Seniau važinėti iš Lietuvos į užsienį pradėjome 4 ar 5 žmonės, praeitame finalo ketverte mūsų buvo 11. Šiais metais, atrodo, jog lietuvių iš viso bus 30. Labai džiaugiuosi dėl grafikos, dėl operatorių ir geriausia turbūt tai, kad galėsime bendrauti savo kalba ir vienas kitą suprasti iki galo. Duosime energijos“, – užtikrintai žadėjo kaunietis.

T. Skamaročių ypač stebina „Žalgirio“ sirgaliai, kurie šiame sezone yra galinga jėga, visada užsivedę bei nebijo to parodyti. Operatoriai nevengia dėmesio fanams ir užfiksuoja daug momentų, kurie originaliai papildo rungtynių transliacijas.

„Dabar tarp tų sirgalių reikia atsirinkti. Seniau reikėdavo nuodugniai ieškoti tų veikėjų, charakteringų žmonių. Šiais laikais, atrodo, jog visi yra atsidavę fanai, o ne šiaip atėję žmonės. Matome įvairių amžiaus grupių žmones: močiutes, diedukus, vaikus, inteligentus, studentus, chirurgus, bet visi vienodai nurauti.

Nuostabus jausmas šį sezoną būti „Žalgirio“ arenoje ir visi Europoje mato, kas čia Kaune vyksta. Sukurtas stebuklas“, – juokdamasis pasakojo T. Skamaročius.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Eurolygos atkrintamosios varžybos Kauno „Žalgiriui“ prasidės balandžio 26 dieną Barselonoje kova prieš Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą „Barceloną“.

Komandos atvyks į Kauną trečioms serijos rungtynėms, kurios vyks gegužės 3 dieną.

Grandiozinis finalo ketvertas Kaune vyks gegužės 19-21 dienomis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA