Kauną užlies Azijos banga – vyks kasmetinė VDU Azijos savaitė | Kas vyksta Kaune

Kauną užlies Azijos banga – vyks kasmetinė VDU Azijos savaitė

VDU Azijos savaitė./ Organizatorių nuotr.

Balandžio mėnesį Kaunas džiaugsis ne tik pavasariu, bet ir VDU Azijos savaite. Kasmetinis renginys kauniečius ir miesto svečius vėl kviečia patirti Aziją visomis juslėmis.

Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centras kartu su VDU klubais Hashi, Hallyu ir Wuwei nuo 2014 m. organizuoja Azijos savaitę. Šis, daugiametę tradiciją turintis festivalis, kaskart nudžiugina ir nustebina nuotaikingų renginių įvairove, kurioje sau tinkančių veiklų ras ir su Azija jau susipažinę, ir dar tik pradedantys šią pažintį.

„Esame labai patekinti, jog Azijos savaitė kasmet vis stiprėja,“- sako VDU Azijos studijų centro vadovas doc. dr. Linas Didvalis.

„Vienintelis dalykas, kurio suderinti negalime, tai oras, bet tikimės, kad Azijos savaitės metu ne tik mėgausimės renginiais, bet ir gėrėsimės žydinčiomis sakuromis“, – viliasi ASC vadovas.

Festivalis tradiciškai skirstomas į 5 dalis. Šiemet balandžio 24-28 d. Jūsų laukia:

– Atidarymo renginys ir kalbų diena (edukaciniai Rytų Azijos kalbų žaidimai).

– Skonio diena (Rytų Azijos maisto dirbtuvės ir nemokamos japoniškos arbatos degustacijos).

– Mokslo diena (kasmetinė VDU Azijos studijų studentų konferencija).

– Kultūrinių patirčių diena (rytietiškos dailės dirbtuvės ir kultūrinė mugė, kurioje dalyvaus Kuro Neko, Fujidream, Japonijos ambasada, Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas bei kiti Azijos šalių kultūrų centrai, institucijos ir klubai).

– Žinių diena (diskusija apie karjeros galimybes Azijos studijų studentams bei savaitės kulminacija – Azijos protmūšis).

Dieniniuose renginiuose dalyvauti nesuspėjusieji vakarais kviečiami į Azijos kino seansus. Kauno kino centro Romuva ir organizacijos Taiwan Plus dėka kiekvienas vakaras Azijos savaitės metu taps Azijos kino vakaru. Žiūrovų audiovizualines jusles pamalonins pastarųjų metų hitai, tarp kurių ir Drive My Car bei Parazitas.

Daugiau informacijos bei registracijos formos į renginius VDU Azijos savaitės Facebook ir Instagram puslapiuose bei tel. +37037331323.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA