Atvelykio savaitgalį mažuosius kauniečius ir miesto svečius džiugins triušių paroda | Kas vyksta Kaune

Atvelykio savaitgalį mažuosius kauniečius ir miesto svečius džiugins triušių paroda

Organizatorių nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Atvelykio savaitgalį kauniečius ir miesto svečius džiugins prekybos miestelyje „Urmas“ vyksianti veislinių triušių paroda. Ypač laukiami mažieji lankytojai, kurie galės ne tik pasigrožėti pūkuotais ilgaausiais, bet ir dalyvauti gražiausio margučio rinkimuose ar sužaisti Velykinį krepšinį, rašoma prekybos miestelio „Urmas“ pranešime žiniasklaidai.

Šeštadienį ir sekmadienį (balandžio 15–16 d.) prekybos miestelio Rytinės galerijos 17 salėje vyksiančioje parodoje bus galima pamatyti 11 veislių triušius.

„Dalyvaus didžiosios veislės atstovai – belgų milžinai ir patys mažiausieji – nykštukiniai triušiukai. Taip pat bus puikiai žinomi prancūzų avinai, zelandai, kalifornai. Egzotiškai atrodančios angoros, kurios bus ne tik įprastos baltos, bet ir kitų spalvų. Dar pamatysime Lietuvoje retą triušių veislę – salanderius.

Dalyvaus įdomūs kiškiniai (savo formomis primenantys laukinį kiškį), anglų dėmėtieji bei tiuringiniai. Kai kuriuos bus galima ir įsigyti“, – vardijo parodą rengiančios Lietuvos veislinių triušių augintojų asociacijos (LVTAA) atstovė Žydrė Bušmienė.

Apsilankymas tokioje parodoje vaikams paprastai tampa tikra švente, nes pūkuoti švelnūs gyvūnėliai atlieka ir terapinę funkciją.

Paroda rengiama per Atvelykį, dar vadinamą Vaikų velykėlėmis, todėl organizatoriai kviečia vaikus atvykstant atsinešti margučių, kurie dalyvaus gražiausio margučio rinkimuose, bei laimėti parodos rėmėjo ir rengėjų prizus.

Bus galima sudalyvauti ir kiaušinių ridenimo žaidime, sužaisti velykinį krepšinį bei namo parsinešti atminimo dovanėlę.

Paroda šeštadienį vyks 9–17 val., sekmadienį – 9–15 val. Įėjimas – už simbolinį mokestį: vaikui – 1 Eur, suaugusiam 2 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA