Kaunas skelbia, kada daugiabučiuose nustos šilti radiatoriai | Kas vyksta Kaune

Kaunas skelbia, kada daugiabučiuose nustos šilti radiatoriai

BNS 2023/04/12 14:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vilniui trečiadienį baigiant šildymo sezoną, tai padaryti šiomis dienomis ketina ir Alytus bei Kaunas, kiti didieji miestai dėl centralizuoto šildymo tiekimo pabaigos dar neapsisprendę.

Kaip BNS nurodė Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Barčauskas, šiame mieste ketvirtadienį šildymas bus išjungtas daugiabučiams.

„Nuo rytojaus yra baigiamas šildymo sezonas, bet tiktai daugiabučiams“, – BNS sakė jis.

Anot G. Barčausko, dėl šildymo sezono pabaigos darželiams, mokykloms ir kitoms įstaigoms bus sprendžiama kitą savaitę.

„Darželiai, mokyklos ir kitos įstaigos turbūt spręsim kitą savaitę, nes manom, kad vis tiek yra truputį griežtesni reikalavimai tai žiūrėsim kaip orai kitą savaitę ir išspręsim“, – BNS sakė G. Barčauskas.

Alytaus savivaldybės komunikacijos skyriaus specialistė Agnė Grigaliūnaitė BNS teigė, kad šildymo sezoną baigia trečiadienį.

Panevėžys sprendimą ketina priimti dar šią savaitę, Šiauliai – kitos savaitės pradžioje, BNS informavo šių savivaldybių atstovai.

„Šią savaitę neplanuojam, spręs kitą pirmadienį, po savaitgalio“, – tvirtino Šiaulių savivaldybės atstovas viešiesiems ryšiams Vitalis Lebedis.

„Dar mes neapsisprendę, savaitės antroje pusėje, ryt poryt žiūrėsim“, – sakė Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus specialistas Arvydas Šatas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad šiemet, kaip ir ankstesniais metais, šildymo sezonas uostamiestyje neturėtų baigtis anksčiau nei gegužę.

Šildymo sezoną šią savaitę planuoja baigti ir Pasvalio, Rokiškio, Kelmės, Jurbarko, Mažeikių bei Anykščių rajonų savivaldybės.

Pernai Vilniuje ir Kaune šildymo sezonas buvo baigtas balandžio 25-ąją, Klaipėdoje ir Panevėžyje – gegužės 5-ąją, Šiauliuose – gegužės 9–10 dienomis.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) duomenimis, vidutinė centralizuotos šilumos kaina Lietuvoje šį šildymo sezoną – nuo spalio iki balandžio – siekė 7,17–10,29 cento (be PVM) už kilovatvalandę (kWh). Tuo metu 2021–2022 metų sezono metu ji buvo 5,16–8,04 cento (be PVM).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA