E. Dragūnas lieka nuteistas dėl pasipriešinimo policijai | Kas vyksta Kaune

E. Dragūnas lieka nuteistas dėl pasipriešinimo policijai

ELTA 2023/04/12 11:29
Egidijus Dragūnas išleistas iš areštinės / DELFI nuotr.

Vilniaus apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs muzikos atlikėjo Egidijaus Dragūno baudžiamąją bylą dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, paliko kaltinamajam anksčiau skirtą 5 tūkst. dydžio baudą, tačiau atmetė jam priteistus pareigūnų ieškinius už neturtinę žalą.

2022 m. spalį Vilniaus miesto apylinkės teismas E. Dragūną buvo pripažinęs kaltu dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, jam skirta 5 tūkst. eurų bauda. Teismo sprendimu dviem pareigūnams priteista po 500 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Taip pat Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ieškinį dėl patirtų bylinėjimosi išlaidų, kuris viršija 5 tūkst. eurų, šią sumą priteisiant iš E. Dragūno.

E. Dragūnas prašė jį išteisinti, atmesti jam priteistus ieškinius. Vilniaus apygardos teismas jo skundą tenkino iš dalies. Apeliacine tvarka bylą išnagrinėjęs teismas trečiadienį paskelbė paliekantis E. Dragūnui skirtą 5 tūkst. eurų, tačiau atmetantis pareigūnams priteistus ieškinius dėl neturtinės žalos atlyginimo.

E. Dragūnas buvo kaltinamas ir dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, tačiau dėl šios veikos pirmos instancijos teismas jį išteisino.

Bylos duomenimis, 2020 m. rugpjūtį Vilniuje policijos pareigūnams Livijui Saukevičiui ir Vitalijui Vaitkevičiui sustabdžius E. Dragūno vairuojamą automobilį „Bentley“, įtariant, kad vairuotojas galėjo vairuodamas naudotis telefonu, E. Dragūnas pasipriešino pareigūnams. Mėginant sulaikyti E. Dragūną, pareigūnai panaudojo fizinę jėgą, ašarines dujas, antrankius, kadangi, kaip buvo fiksuota vaizdo įrašuose, atlikėjas spardėsi, muistėsi ir kitaip priešinosi pareigūnams.

Patikrinus E. Dragūno blaivumą, paaiškėjo, kad jis nuo alkoholio nebuvo apsvaigęs, tačiau pareigūnai jį nuvežė Priklausomybių ligų centrą, siekiant išsiaiškinti, ar asmuo nėra apsvaigęs nuo kitų medžiagų.

Anot teisėsaugos, E. Dragūnas, besipriešindamas pareigūnams, esą juos sužalojo. Bylos duomenimis, pareigūnas L. Saukevičius po E. Dragūno spyrio patyrė rankos traumą, o V. Vaitkevičius po atlikėjo spyrio esą kurį laiką negalėjo sportuoti.

E. Dragūnui po minėto įvykio skirta 60 eurų bauda už naudojimąsi telefonu vairuojant.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA