Iš K. Evanso šešėlio besitraukiantis I. Tayloras: jaučiu fanų meilę | Kas vyksta Kaune

Iš K. Evanso šešėlio besitraukiantis I. Tayloras: jaučiu fanų meilę

delfi.lt / Martynas Bendikas 2023/04/10 21:26
I. Tayloras / Žalgiris.lt nuotr.

„Būtų šaunu, jei žaisti Lietuvos rinktinėje kas nors pakviestų ir mane. Nors ir juokais“, – šypsosi Kauno „Žalgirio“ legionierius Isaiah Tayloras, paprašytas įvertinti komandos balandžio 1-osios pokštą apie Keenanui Evansui suteiktą Lietuvos pilietybę ir jo žaidimą Lietuvos rinktinėje. Nors sausį į Kauną atvykęs amerikietis vis dar yra matomas kaip K. Evanso „pavaduotojas“, Lietuvą jis taip pat jau vadina savo namais.

K. Evansui sausio 5-ąją patyrus sezoną anksčiau laiko užbaigusią traumą, „Žalgiris“ pamainą jam rado per kelias valandas, tačiau komandai pristatant naujoką I. Taylorą ne kartą buvo užsiminta, jog prarasto lyderio pakeisti negali niekas.

K. Evansas / „BC Kauno Žalgiris“ nuotr.

Vis dėlto, pastaruoju metu lyderystę ant savo pečių neretai nešantis I. Tayloras, po truputį lenda iš savo pirmtako šešėlio.

Debiutinėse rungtynėse su „Žalgirio“ apranga sausio pradžioje I. Tayloras debiutavo per 16 minučių įmesdamas 10 taškų į Bolonijos „Virtus“ krepšį, tačiau vėliau Eurolygoje amerikiečio laukė slogi atkarpa – per keturis kitus mačus jis vidutiniškai rinko po 4 taškus. Negana to, atletą stabdė šlaunies trauma, dėl kurios jis negalėjo rungtyniauti beveik mėnesį.

28-erių krepšininkas pagreitį įgavo kovą: per pastaruosius šešis Eurolygos mačus jis vidutiniškai rinko po 12,2 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo, o „Žalgiris“ iškovojo penkias pergales.

„Žalgiris“ – „Maccabi“
I. Tayloras / R. Tenio nuotr.

Lyderystės gynėjas ėmėsi ir itin svarbioje praėjusios savaitės akistatoje su Tel Avivo „Maccabi“, kurioje jis pelnė 12 taškų, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4 kamuolius. Būtent I. Tayloro baudos metimas paskutinėmis sekundėmis leido kauniečiams triumfuoti 68:67 ir išsaugoti gyvas viltis patekti į Eurolygos atkrintamąsias.

Nors po šios pergalės buvo daug kalbama apie tai, jog pro šalį skriejęs pirmasis I. Tayloro baudos metimas galėjo suteikti „Žalgiriui“ prieš „Maccabi“ tarpusavio akistatų pranašumą, pats krepšininkas dėl to miego nepraranda.

„Žalgiris“ – „Maccabi“
„Žalgiris“ – „Maccabi“ / R. Tenio nuotr.

„Nieko nepadarysi, toks yra krepšinis: kartais pataikai, o kartais ne. Žinoma, po pramesto pirmojo metimo pajaučiau, kad sirgaliai labai nusivylė, nes nors vienas taiklus metimas buvo būtinas pergalei. Vis dėlto mesdamas antrąjį metimą spaudimo nejaučiau. Mano pasitikėjimas savimi nedreba niekada, todėl mečiau ir pataikiau“, – sakė I. Tayloras.

NBA patirties turintis krepšininkas pasitikėjimo savimi niekada nestokoja ir išnaudodamas savo pagrindinę stiprybę – aštrius prasiveržimus. Amerikietis teigia, kad praeityje jo sėkmingi prasiveržimai po krepšiu paskutinėmis sekundėmis yra padovanoję pergales ne vienai buvusiai jo komandai.

„Visada einu tik į priekį, visada galiu imtis atsakomybės. Aš žinau, kad galiu įveikti bet kokį sutiktą varžovą ir pataikyti bet kokį metimą“, – teigia I. Tayloras, tvirtinantis, kad dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis suteikia Kauno ekipos sirgaliai.

„Žalgiris“ – „Maccabi“
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai / R. Tenio nuotr.

Šį sezoną „Žalgiris“ laimėjo net 13 iš 17 Eurolygos rungtynių namuose, kuomet svečiuose pavyko iškovoti tik 5 pergales iš 16. Tam paaiškinimą turintis I. Tayloras sako, kad „Žalgirio“ arenos sienos geresniu žaidėju paverčia kiekvieną žalgirietį.

„Žaisti čia yra labai smagu. Fanai yra didžiausias komandos, organizacijos ir miesto pozityvas. Laimime ar pralaimime, sirgaliai yra su mumis 100 procentų. Jie padaro mus daug geresniais nei esame iš tikrųjų. Kai ateinu į areną ir pamatau tribūnose žaliai baltą spalvą, tai reiškia daug, nes žinau, kad turiu užnugarį. Su šiuo užnugariu žaisti yra daug lengviau.“

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai / R. Tenio nuotr.

Nors Kaune gyvena dar tik tris mėnesius, palaikymą iš kauniečių jaučiantis I. Tayloras jau jaučiasi mieste savas.

„Tikrai jaučiu fanų meilę, ypač pastarąjį mėnesį. Tai priverčia Lietuvoje jaustis kaip namuose. Mieste žmonės dažnai su manimi pasisveikina, padėkoja už pergales. Tai yra labai malonu. Mėgaujuosi tuo, ką kuriame su šia komanda. Ši patirtis Kaune man yra nuostabi“, – tinklalapiui DELFI sakė I. Tayloras.

Lemiamas Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes „Žalgiris“ penktadienį išvykoje žais su Miuncheno „Bayern“. Tiesa, kovoje dėl atkrintamųjų varžybų pergalės gali nepakakti, jei ketvirtadienį Vitorijos „Baskonia“ nugalės Pirėjo „Olympiakos“, o Stambulo „Fenerbahče“ įveiks Belgrado „Crvena Zvezdą“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA