Dėl netinkamo automobilių parkavimo Kaune pernai sumokėta per 178 tūkst. eurų baudų | Kas vyksta Kaune

Dėl netinkamo automobilių parkavimo Kaune pernai sumokėta per 178 tūkst. eurų baudų

Asociatyvi / „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Pasak ką tik iš Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų pasitraukusio Tado Metelionio ataskaitos apie praėjusių metų veiklą, siekiant užtikrinti tinkamą transporto priemonių parkavimą, 2022-aisiais buvo suorganizuotas ir atliktas 1731 patikrinimas.

Jų metu ypatingas dėmesys buvo skiriamas automobilių parkavimui prie pėsčiųjų perėjų, ant šaligatvių, vejų, dviračių takų, draudžiamųjų kelio ženklų ir kelio ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta” galiojimo zonoje.

Surašyta keliolika tūkstančių administracinio nusižengimo protokolų: 6 230 ((pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2 dalį) bei 6 404 administracinio nusižengimo protokolai (pagal Administracinių nusižengimų kodekso 418 ir 419 straipsnius – netinkamas transporto priemonių parkavimas).

Nusižengėliai sumokėjo 85 proc. jiems paskirtų baudų, – iš viso 178 469 Eur.

Per 2022 metus gauti 605 pranešimai dėl neeksploatuojamų transporto priemonių, paliktų bendrojo naudojimo teritorijose. Bendradarbiaujant su seniūnijomis, pašalintos 499 tokios transporto priemonės. Šis procesas tęsiamas ir 2023 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA