Lietuvos moterų rinktinė parlamentarus supažindino su moterų ledo ritulio kasdienybe | Kas vyksta Kaune

Lietuvos moterų rinktinė parlamentarus supažindino su moterų ledo ritulio kasdienybe

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė Seime / hockey.lt nuotr.

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė trečiadienį lankėsi Lietuvos Respublikos Seime, kur buvo ne tik pagerbtas istorinis lietuvių pasiekimas Baltijos moterų ledo ritulio lygoje iškovojant aukso medalius, tačiau ir aptarti svarbiausi šalies moterų ledo ritulio pasauliui rūpimi klausimai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Seimo nario Jono Jaručio kvietimu apsilankyti Seime pasinaudojusi Lietuvos moterų rinktinė trečiadienį turėjo progą supažindinti parlamentarus su moterų ledo ritulio kasdienybę. Pokalbyje su Seimo nariais buvo paliesti ir skaudžiausi klausimai: infrastruktūros ir finansavimo problemos.

„Mūsų, kaip politikų, užduotis sudaryti visas galimybes sporto plėtrai, nes sportuojantis žmogus – sveikesnis žmogus. Todėl tikiuosi, kad rinktinės pademonstruotas ryžtas ir rezultatai padės keisti požiūrį ir įtrauks daug daugiau žmonių į aktyvią sporto veiklą“, – po susitikimo su Lietuvos rinktine rašė J. Jarutis.

Jonas Jarutis / K. Pansevič nuotr.

Kartu su J. Jaručiu susitikime su moterų rinktine dalyvavo ir Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Virgilijus Alekna, šios komisijos nariai Andrius Kupčinskas, Deividas Labanavičius bei Seimo nariai Ligita Girskienė, Andrius Bagdonas ir Robertas Šarknickas.

Po susitikimo ir bendro pokalbio Lietuvos rinktinės atstovai įteikė J. Jaručiui vardinius Lietuvos rinktinės marškinėlius, o šis kapitonei Ramunei Maleckienei įteikė Lietuvos vėliavą ir palinkėjo aukso medalius iškovoti ir pasaulio čempionate.

Priminsime, jog Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė šiemet pirmą kartą Baltijos šalių istorijoje nukarūnavo iki tol niekuomet nesuklupusią „Laima“ komandą iš Latvijos ir tapo Baltijos moterų ledo ritulio čempionato nugalėtojomis. Jau sekmadienį mūsų rinktinė išvyksta į Rumuniją, kur ji balandžio 3-9 dienomis sieks pasaulio čempionato IIIA diviziono aukso medalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA