Kviečia balsuoti už Kauno rajono viešųjų erdvių sutvarkymo idėjas | Kas vyksta Kaune

Kviečia balsuoti už Kauno rajono viešųjų erdvių sutvarkymo idėjas

/ KRS nuotr.

Jau trečius metus Kauno rajono savivaldybė įgyvendina Dalyvaujamojo biudžeto priemonę, skatinančią gyventojus įsitraukti ir demokratiškai priimti sprendimus dėl viešųjų erdvių sutvarkymo.

Šiais metais gyventojai pateikė net 18 kūrybingų pasiūlymų, kurių pagrindiniai akcentai – aktyviam laisvalaikiui ir sportui pritaikytos erdvės, poilsio ir atokvėpio parkai gamtoje, interaktyvumas, tvarumas, dėmesys tiek vaikams, tiek senjorams, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Pirmą kartą į priemonės įgyvendinimą įsitraukė ir nutolusių seniūnijų gyventojai. Liučiūnuose siūloma įrengti vaikų žaidimų ir poilsio erdves (idėja „Mano kaimas – mano kiemas“), Batniavoje – istorija alsuojančią poilsio ir laisvalaikio erdvę pro šalį pravažiuojantiems turistams ir vietiniams gyventojams (idėja „Paštuvos legenda“), Vandžiogalos parką siūloma paversti tikra pramogų ir laisvalaikio zona su spalvingu fontanu (idėja „Svajonių fontanas“), sūpynių parku (idėja „Vandžiogalos sūpynių skveras“) ir išmania poilsio erdve (idėja „Vandžiogalos laisvalaikio skveras“).

Domeikavoje norima plėsti praėjusiais metais įrengtą muzikinį parką, papildant jį naujais instrumentais (idėjos „Muzikiniai lauko instrumentai“, „Lauko pianinas“) ir išskirtinių augalų kompozicijomis (idėja „Labirintų parkas“).

Garliavos apylinkėse, Lapėse ir Samyluose gyventojai siūlo įrengti daugiafunkces ekstremalaus bėgimo (OCR) treniruočių aikšteles (idėjos „Sportuoti smagu“, „Tau tai patiks!“ ir „Ateik ir įveik!“). Kulautuvoje, tai pat ir Samyluose – poilsio oazes, norintiems pabėgti nuo kasdienio šurmulio ir atrasti ramybę gamtos apsuptyje (idėjos „Pakelk akis“, „Japoniškas sodas Kulautuvoje“, „Šviesos parkas Girionyse“).

Laisvalaikio erdvės tiek mažiems, tiek dideliems galėtų atsirasti Babtuose, Alšėnuose ir Ringauduose (idėjos „Alšėnai aktyviai“, „Laisvalaikio erdvė Pagynėje“, „Laisvalaikio erdvė „Taškas“). Visų pateiktų idėjų vertė viršija milijoną eurų.

Kaip ir praėjusiais metais, idėjos suskirstytos į tris kategorijas – mažos apimties (įgyvendinimo vertė neviršija 20 tūkst. eurų), vidutinės apimties (įgyvendinimo vertė neviršija 50 tūkst. eurų), didelės apimties (įgyvendinimo vertė neviršija 100 tūkst. eurų). Mažos ir vidutinės apimties idėjų savivaldybė gavo po 5, didelės – 8.

Priemonei įgyvendinti 2023 m. savivaldybė skyrė 350 tūkst. eurų, tai septynis kartus didesnė suma lyginant su pirmaisiais metais (2020 m. skirta 50 tūkst. eurų).

Gyventojai ne tik teikia idėjas, bet ir sprendžia dėl jų įgyvendinimo, todėl nuo kovo 30 d. iki balandžio 12 d. visi Kauno rajone gyvenamąją vietą deklaravę ne jaunesni nei 18 metų asmenys kviečiami atiduoti savo balsus už labiausiai patikusias idėjas internetinėje svetainėje. Vienas asmuo gali atiduoti 3 balsus, po 1 balsą kiekvienoje kategorijoje. Daugiausiai balsų surinkusias idėjas įgyvendins savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA