Meksikietiškas BBQ Kaune: ar jau ragavote? | Kas vyksta Kaune

Meksikietiškas BBQ Kaune: ar jau ragavote?

„Amigo BBQ“ restoranas / Organizatorių nuotr.

Daugiau nei dešimtmetį trunkanti meksikiečio aistra maisto gamybai nusidriekė net 10 tūkstančių kilometrų ir kūnu tapo Kaune. Dabar imigrantų šeima atvirauja nežinantys geresnės vietos, kurioje būtų gera ne tik gyventi, bet ir dirbti.

Meksikietis Osman į Kauną atvyko 2019 m. žiemą, o tų pačių metų vasarą čia gyventi persikėlė ir visa jo šeima. Hobį maisto gamybai imigrantas pavertė kūnu po daugiau nei dešimtmetį trukusios meilės šiai veiklai, 2022-aisiais. Osman‘as džiaugiasi, kad likimas jį atvedė būtent į Kauną ir kad būtent Lietuvoje jis pagaliau įgyvendino savo svajonę.

Veržlumas pastūmėjo ieškoti naujų galimybių

Pietų Meksikoje, Chiapas mieste, gimęs Osman Delgado visada buvo itin veržlus. Dirbdamas samdomą darbą meksikietis nesijautė stabiliai – bijojo, kad vieną dieną jo neteks, tad nusprendė ieškoti naujų galimybių. Tik šį kartą Osman mintyse kirbėjo nuosavo verslo idėja. Osman ilgai galvojo, kokia kryptimi keliauti, ieškojo įvairių verslo galimybių. Visgi, paieškos vis vesdavo į su maistu susijusias sferas. Atsigręžęs į savo pomėgius meksikietis suprato, kad daugiausiai jam laimės suteiks nuosavas restoranas.

Tobulinimuisi vien Meksikos neužteko

Pradėti verslą maitinimo srityje nėra labai lengva, mat tai yra gan populiari ir išties konkurencinga sfera. Apsispręsti kokio tipo restoraną įkurti norėtų Osman nebuvo itin sudėtinga – „Meksikoje mes su draugais kas savaitgalį rinkdavomės mano kieme ir vis ką nors kepdavome grilyje. Grilis, ir apskritai atvira ugnis, turi kažkokią magišką savybę suburti visus į vieną vietą, o maistas ir ugnis – duetas, kuris visada man buvo artimas, tad nuspręsti kokio tipo bus mano restoranas nebuvo sunku“.

Osman Delgado / Organizatorių nuotr.

Ko gero, mažai kas nėra girdėję apie meksikietišką virtuvę. Iš čia į pasaulį atkeliauja lietuvių pamilti takai, enčilados, buritai, gvakamolė. Be šių populiarumo viršūnes skinančių patiekalų ir pagardų, Meksikoje itin vertinama grilio kultūra.

Prieš daugiau nei dešimtmetį intensyviau gilintis į grilyje gaminamo maisto subtilybes pradėjęs Osman apkeliavo ko ne visus Meksikos regionus. Iš ten sėmėsi patirties apie maisto gaminimo stilius ir technikas, įgijo grilio meistro sertifikatą.

Visgi, meksikietis neapsiribojo tik savo gimtinės tradicijomis. Siekdamas tobulėti žinias kaupė lankydamasis Urugvajuje, Čilėje, Argentinoje, Ispanijoje, JAV. Galiausiai, atvykęs į Europą Osman‘as pastebėjo, kad čia populiaresni kiaulienos, o ne jautienos šonkauliukai, kaip buvo įpratęs, tad žinių teko semtis ir čia.

Vien žinoti kaip paruošti, prieskoniuoti mėsą ar daržoves neužtenka, reikia turėti ir puikią įrangą. Siekdamas tobulybės Osman pasiryžo grilį pasigaminti pats. Meksikietis išduoda: „Man padėjo mano draugas Rokas. Aš sukūriau dizainą, o jis plieną pavertė BBQ rūkykla“.

„Amigo BBQ“ restoranas / Organizatorių nuotr.

Džiaugiasi pasirinkę Kauną

Nors apie Lietuvą, ir kur ji apskritai yra, Osman‘o šeima sužinojo tik para prieš atvykstant į ją, jie teigia, nei minutei nesigailintys šio sprendimo. Besibaigiant darbo kontraktui Barselonoje, meksikietis pradėjo dairytis naujų darbo galimybių. Osman‘as prisipažįsta, kad keliauti atgal į Meksiką jų nuotykių trokštančios sielos tiesiog nenorėjo. Radęs patrauklų darbo pasiūlymą toje pačioje įmonėje, tik kitoje šalyje meksikietis jau kitą dieną sėdėjo lėktuve, skrendančiame į Lietuvą.

Šiandien Osman teigia, kad jei galėtų grįžti atgal į 2019-tuosius, kai nusprendė savo ateitį pasitikti Kaune, jis nieko nekeistų: „čia mes turime viską, ko mums reikia: čia nėra didelių spūsčių, viskas yra arti, yra kur pasivaikščioti ar papramogauti“.

Šiuo metu Osman kartu su savo šeima siekia virtualų grilio restoraną Amigo BBQ paversti fiziniu restoranu, kur, kaip teigia pats jo įkūrėjas – „galės prie vieno stalo susirinkti visi Amigos ir smagiai leisti laiką su nepaprastu maistu“.

Primename, kad Osman Delgado restoranas „Amigo BBQ“ kol kas yra virtualus, tad paragauti meksikiečio gaminamo maisto galite jo užsisakę į namus per „Wolt“ ir „Bolt food“. Daugiau informacijos apie „Amigo BBQ“ galite rasti www.amigobbq.lt, „Amigo BBQ“ „Facebook“ ar „Instagram“ platformose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA