„Monaco“ pergalių seriją nutraukę žalgiriečiai išlieka kovoje dėl aštuntuko | Kas vyksta Kaune

„Monaco“ pergalių seriją nutraukę žalgiriečiai išlieka kovoje dėl aštuntuko

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (16/15) trečiadienio vakarą pergalingai žengė į paskutinę Eurolygos reguliariojo sezono dvigubą savaitę. Namų arenoje žalgiriečiai priėmė Donato Motiejūno atstovaujamą „Monaco“ (20/11). Beveik visą susitikimą pirmavę, šeimininkai šventė pergalę rezultatu 79:70 (28:19, 20:22, 17:12, 14:17) ir šansus patekti į atkrintamąsias tebeturi savo rankose.

Šeimininkai susitikimą pradėjo tokiu starto penketu: Isaiah Tayloras, Rolandas Šmitas, Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius ir Edgaras Ulanovas. Ginčo kamuolį atkovojus svečiams, pirmuosius mačo taškus pelnė Donatas Motiejūnas – 0:2. Po apsikeitimo sėkmingomis atakomis, rezultatą lygino I. Tayloras – 4:4. D. Motiejūno baudos grąžino „Monaco“ trapų pranašumą, bet jau netrukus į priekį „Žalgirį“ išvedė I. Tayloro tolimas šūvis (12:11), o kitos atakos metu tritaškį švystelėjo A. Butkevičius – 15:11.

Svečiams mėginant vytis, kiek ramiau žalgiriečiams jaustis leido Tomo Dimšos tritaškis – 22:15. „Monaco“ pasistūmėjo dviem taškais, bet T. Dimša toliau buvo karštas iš toli – 25:17. Vis dėlto, taikliu metimu vėl atrėžė Elie Okobo – 25:19. T. Dimša realizavo vieną baudą, o kitoje aikštės pusėje Achille Polonarai bloku pavaišinus Mike’ą Jamesą, į kontrataką nuskuodęs A. Butkevičius paskutinėmis kėlinio akimirkomis metė taškus – 28:19.

Antrą ketvirtį E. Okobo žaibiškai „krikštijo“ tritaškiu, kurį iš esmės neutralizavo nesportinė „Monaco“ pražanga prieš Kevarriusą Hayesą – aukštaūgis dar pridėjo metimą iš vidutinio nuotolio – 32:22. A. Butkevičiui nepagailėjus papildomo perdavimo, dėjimu iš viršaus pasižymėjo ugningasis „Žalgirio“ italas – 34:24. Keturios baudos svečiams leido palaikyti kiek padoresnį skirtumą (34:28), bet rasti priešnuodžių Lauryno Biručio piruetams po krepšiu tai nepadėjo – po provokuotos pražangos, I. Brazdeikis baudė priešininkus iš distancijos – 37:28.

Jau kitos „Žalgirio“ atakos metu varžovui apsukęs galvą L. Birutis pats įsirašė pirmuosius taškus – 39:30. Iki kėlinio pabaigos likus žaisti dvi minutes, „Monaco“ atsilikimą mažino iki šešių, tačiau džiaugsmo banga nuvilnijo I. Brazdeikio tritaškis – 46:37. Po krepšiu rezultatyviai nėrus T. Dimšai (48:39), minutės pertraukėlės prašė Saša Obradovičius. Po minutinės ne pačiu lengviausiu būdu tinklelio dugną iš vidutinio nuotolio rado E. Okobo – 48:41. Laisvam I. Brazdeikiui paskutinę sekundę nepataikius iš po krepšio, antras ketvirtis baigėsi švieslentėje degant tiems patiems skaičiams.

Kauno Žalgiris - Monako Monaco
Karštas trečiadienį buvo 22 taškus ir 17 naudingumo balų rinkęs I. Brazdeikis / R. Tenio nuotr.

Priešpaskutinę mačo atkarpą „Žalgiris“ pradėjo trimis K. Hayeso taškais, bet ištiksėjus beveik dviem minutėms deficitą mažino Jordanas Loydas – 51:43. Amerikietis neklydo ir prie baudų metimo linijos, tuo metu R. Šmitas apie save priminė tritaškiu – 54:45. Teisėjams skyrus pražangą prieš D. Motiejūną, kurtinantį triukšmą užkūrę sirgaliai leido legionieriui pelnyti vieną baudą – 54:48. Suklaidinęs varžovą, kelią link „Monaco“ krepšio rado I. Brazdeikis – 56:48.

Pusiau kosminį metimą, kokius mėgsta, įsūdė M. Jamesas (56:51), o po gero epizodo gynyboje dėjimu atsakė L. Birutis – 58:51. Kabliu „Žalgirį“ nuskausmino Donta Hallas, bet solidesnį atstumą išlaikyti padėjo Luko Lekavičiaus baudos ir kertinis tritaškis paskutinę kėlinio minutę – 63:53. Šeimininkams apsigynus, krepšį greitame puolime drebino L. Birutis, leidęs pirmauti dviženkle persvara – 65:53.

Svečiams paskutinį ketvirtį startavus kiek geriau, Kazys Maksvytis sužaidus dvi minutes kvietė auklėtinius pasitarti – 65:58. Svarbius taškus „Žalgiriui“ pelnė puolime blizgėjęs I. Brazdeikis – 67:59. Po netaiklaus I. Tayloro metimo atkovotą kamuolį, taškus ir varžovo pražangą vienu šuoliu į protokolą rašė L. Birutis, neįmetęs tik baudos – 69:60. Po poros žaibiškų perdavimų apsiginti prieš „Žalgirio“ bokštą be (galiausiai nesportinės) pražangos „Monaco“ vėl nebuvo šansų – 71:61.

Po netaiklaus D. Motiejūno kablio varžovus į nokdauną siuntė jau ketvirtas iš penkių I. Brazdeikio tritaškių – 74:61. Tiesa, triukšmą malšino po krepšiu nėręs Jaronas Blossomgame’as, bet toliau nesustabdomas buvo I. Brazdeikis – 76:63. Po kiek geresnės „Monaco“ atkarpos intrigą naikino A. Butkevičiaus tolimas šūvis – 79:67.

„Žalgiris“: I. Brazdeikis 22 (5 atk. kam., 2 per. kam.), A. Butkevičius 10 (5 rez. perd., 2 per. kam.), L. Birutis 22, I. Tayloras 9 (4 rez. perd., 3 per. kam.), T. Dimša 9, K. Hayesas 7 (5 atk. kam.), L. Lekavičius 5, R. Šmitas 3, E. Ulanovas 2 (4 rez. perd., 2 per. kam.), A. Polonara 2 (2 blk.).

„AS Monaco“: J. Loydas 13, D. Motiejūnas 13.

Kaip skelbiama oficialiame „Žalgirio“ portale publikuotame BasketNews.lt straipsnyje, prieš trečiadienio mūšį vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis tikino, jog komandos įtampa neslegia ir viskas yra jų pačių rankose.

„Nemanau, kad slegia. Produktyviai dirbame, savaitgalį pavyko pailsinti savo lyderius. Viską turime savo rankose, nėra ko žvalgytis. Įtampa ar ne, žaidžiame namie, turime eiti užsivedę ir pasiimti pergalę“, – sakė K. Maksvytis.

„AS Monaco“ Eurolygoje su 20 pergalių dalinasi 3-4 vietas ir jau yra ramūs dėl vietos atkrintamosiose. K. Maksvytis, kalbėdamas apie varžovus, išskyrė jų puolimą ir agresyvų žaidimą.

„Atletiška komanda, pirmaujanti lygoje pagal puolime atkovotus kamuolius, daugiausiai metanti baudų ekipa. Tai reiškia, kad jie žaidžia agresyviai, prie viso to – daro mažiausiai klaidų. Kokybiška komanda“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje priešininkus vertino treneris.

„Žalgiriui“ reguliariajame Eurolygos sezone liko sužaisti ketverias rungtynes: trečiadienį su „Monaco“, penktadienį – su Valensijos „Basket“, kitą savaitę – su Tel Avivo „Maccabi“, o dar kitą – su Miuncheno „Bayern“.

Laimėjus visas, kauniečių šansai išaugtų iki maksimumo, nors garantijų patekti į atkrintamąsias nebūtų ir tada. Su trimis pergalėmis iš keturių galimų užsiropšti į pirmąjį aštuntuką, kuris tęs kovą atkrintamosiose, pavyktų tik sulaukus pagrindinių konkurentų malonės. Įmanoma prasmukti ir laimėjus du mačus, bet tam jau reiktų kone stebuklo.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA